Hírek az Agave Kiadó szerzőiről

Hírek az Agave Kiadó szerzőiről

.:wendy:. | 2011. április 04. |

Az Agave kiadó saját blogján ügyesen összegyűjtötte a szerzői körül forgó aktuális híreket, történéseket. Alább ezek közül olvashattok néhányat.
 

Ahogy arról mi is beszámoltunk, John le Carrét jelölték a Nemzetközi Booker Díjra, de azt a szerző visszautasította, mert elmondása szerint, semmilyen díjért való versenyben nem kíván részt venni. Emellett nemrég adott egy interjút a CBS Sunday Morning című műsorában, és bejelentette, hogy a továbbiakban nem kíván semmilyen formában a nyilvánosság elé állni, csak az írásnak szeretné szentelni az életét. Akit érdekel, az előbbi szöveges interjút videó formájában is megnézheti. Február végén pedig a teljes életművét odaajándékozta a volt egyetemének: a relikviák közt régi fényképek, vázlatok és kéziratok találhatóak.
További érdekesség még John le Carréval kapcsolatban, hogy Árulás című regényének a filmadaptációjának forgalmazási jogait a Universal vette meg, azonban a szeptemberi premier előreláthatóan novemberre, vagy decemberre csúszik. Gary Oldman, a George Smileyt alakító színész, többször is nyilatkozott a produkcióval kapcsolatban: egyszer azt mondta, hogy ez a legnagyobb szerep, amit valaha eljátszhatott, máskor pedig úgy beszélt a forgatásról, hogy olyan, mint egy Rolls-Royce-ban ülni, de azt is elárulta, hogy a végeredmény nagyon angol és nagyon hű lesz a regényhez.

Animációs film készül Neil Gaiman Az ajándék című novellájából, a projekt hivatalos weboldalán már több frissítés is megtekinthető. Emellett nemrég bejelentette, hogy James Cameronnal 300 millió dolláros költségvetésből dolgozik a Journey To The West 3D-s elképzelésén, ő fogja írni a forgatókönyvet. Az Elveszett próféciákból készülő tv-sorozatról már egyszer volt szó az Agave blogján, de akkor még nem lehetett tudni, hogy a Monty Python-os Terry Jones felel a munkálatokért, és már maga Gaiman is nyilatkozott egy videóinterjúban erről. S van még egy igazán nagyszerű hírünk is: immáron hivatalos, film készül az Amerikai istenekből.

A Philip K. Dick-rajongók is örülhetnek: Tegnaptól már vetítik a hazai mozikban a Sorsügynökséget (The Adjustment Bureau), ami mellett a Szabad Albemuth Rádió filmadaptációjának is megtekinthető már a trailere. További Dickhez kötődő meghökkentő hír még, hogy folytatják a Szárnyas fejvadászt.

A kiadó másik szerzője, Suzanne Collins elképesztő sikereket ér el Az éhezők viadala trilógiával. - A könyvből egy részlet itt olvasható el. A befejező, Mockingjay című részt jelölték az Andre Norton-díjra, amit a Nebula-díj keretében ítélnek oda a legjobb ifjúsági sci-fi/fantasy regénynek. Nyilvánosságra hozták a könyv eladási adatait is, csak a keményfedeles változatából több mint 1,5 millió példány lelt gazdára tavaly a tengerentúlon, ezzel a kategóriájában a negyedik legjobb lett. Nem titkos az sem, hogy Az éhezők viadala puhafedeles kiadásából még mindig több mint 1 millió példány kelt el 2010-ben, ezzel a harmadik legjobban teljesítő kiadvány lett a kategóriájában.
Az éhezők viadala filmváltozatának premierje 2012. március 23-án lesz. Katnisst az Oscar-díjra jelölt Jennifer Lawrence fogja játszani majd, ami természetesen a sok éljenzés mellett sok rajongó ellenszenvét is kiváltotta, azonban az írónő nyílt levélben állt ki a színésznő mellett. A film forgatása május végén kezdődik és augusztus elejéig tart, helyszínnek pedig Észak-Carolinát választották.