Bridget Jones októberben visszatér!

.konyvesblog. | 2013. május 29. |

Bridget Jones még mindig megőrül a pasikért, egyért legalábbis mindenképp, erről árulkodik Helen Fielding új, még megjelenés előtt álló regényének a címe (Bridget Jones: Mad About The Boy). A kilókkal és az alkoholegységekkel folyamatosan harcoló szingli tehát tizennégy év után visszatér, ráadásul még mindig naplót vezet, sőt, szívesen él a közösségi oldalak nyújtotta lehetőségekkel.

Hogy egészen pontosan kiért őrül meg az ős-szingli, az még kérdéses (amikor erről faggatták, az írónő csak titokzatosan felvonta az egyik szemöldökét), igaz, Daniel Cleaver és Mark Darcy biztosan újra felbukkan a történetben, de Fielding szerint Bridget már továbblépett.

A Bridget Jones naplója 1996-ban jelent meg könyv alakban, és hamar nemzetközi bestseller lett. Három év múlva követte a Mindjárt megőrülök!. A két regény összesen 15 millió példányban kelt el, Renée Zellweger főszereplésével pedig film is készült belőlük. Utána viszont nagy csönd következett: Fielding most főleg a kezdeti elsöprő sikerrel magyarázza, hogy akkor egy időre „elveszítette a hangját”.

Valamikor tavaly tavasszal érzett megint kedvet magában ahhoz, hogy folytassa Bridget történetét, talán épp azért, mivel olyan kommunikációs csatornákat használunk ma már (emailek, sms-ezés, twitterezés), melyek az első regény idején még nem terjedtek el széles körben, vagy nem is léteztek egyáltalán.

Bridget története hét évvel ezelőtt egyszer már egyébként (rövid ideig) folytatódott a The Independent hasábjain, akkor Jones kisasszony egy fiúgyermeknek adott életet, akinek Daniel volt az apja, ám Mark Darcy hajlandónak mutatkozott örökbe fogadni a gyereket. Az utolsó bejegyzés azzal ért véget, hogy Bridget most minden idejét újszülött fia gondozására fordítja, és túl elfoglalt ahhoz, hogy folytassa a naplóját. Ez alapján készül állítólag a harmadik film (Bridget Jones’s Baby) is, melynek forgatása előreláthatólag még az idén megkezdődik.

A The Independent egy pár soros rövid részletet is közzétett az új könyvből, melyben Bridget épp azon lamentál, hogy soha ne küldjünk sms-t részegen. A többi szinglis tanulságra még október 24-ig várni kell, akkor jelenik meg Bridget Jones legújabb kalandja (angolul).

Forrás: The Independent

TERMÉSZETESEN OLVASUNK
...
Zöld

Ez a könyv minden kérdésre válaszol, amit feltettél sörivás előtt, közben vagy után

Mark Dredge Sör mesterkurzusa az erjesztett ital karakterjegyeinek felismerése terén segít magabiztosságot szerezni, és abban is a segítségünkre siet, hogy megértsük, hogy kerültek oda.

...
Zöld

Csányi Vilmos: Biológiailag meg lehetne hosszabbítani az életet, de nem biztos, hogy érdemes

Csányi Vilmos és Barát József Jövőpánik Beszélgetések a lehetséges határairól című kötetében a jövő bizonytalanságairól beszélget tudományos igénnyel, így szóba kerül robotosítás, a közösségek átalakulása, szülőség és szerelem, de a biológiai határaink is.

...
Zöld

Az írók jóval a tudósok előtt ráéreztek az agy működésére – interjú a világhírű agykutatóval

Dr. Scott A. Small Alzheimer-kutató érdekfeszítően írt arról, miért tesz jót nekünk az egészséges felejtés. Szóba került Salman Rushdie elmepalotája, a kreativitás és a MI, az alvás és a társadalmi felejtés szerepe, illetve a pszichopaták és a csimpánzok is. Interjú.