A rasszista Atticus Finch sem nyomta le a szexista Christian Greyt

.konyvesblog. | 2015. július 21. |

to-kill-mockingbird-go-set-watchman.jpgHat nap alatt 1,1 millió példányban kelt el az idei év legnagyobb könyvszenzációja, Harper Lee második regénye, a Go Set a Watchman. Az eladási mutatók az ekönyveket és a regényből készült hangoskönyveket is tartalmazzák. A könyv magyarul november 11-én jelenik meg a Geopen Kiadó gondozásában, és a tervek szerint a Ne bántsátok a feketerigót! is új fordításban érkezik. (Nagy kérdés, hogy a mockingbird az új fordításban is feketerigó marad-e.)

Kapcsolódó cikkeink:

Olvassátok el a Go Set a Watchman első fejezetét!

A Harper Lee-ügy folytatódik

A Watchman lett a leggyorsabban fogyó kötet kiadója, a Harper Collins történetében, ám a 2015 leggyorsabban fogyó könyvéért folyó vetélkedésben alul maradt EL Jamesszel szemben. A Christian Grey szemszögéből elmesélt, újrahasznosított mamipornónak, a Grey-nek alig négy napra volt szüksége, hogy elérje az 1,1 millió eladott példányt. Ám míg James az összes elképzelhető közösségi oldalon napi kapcsolatban van a rajongóival, Lee 1964 óta egyetlen interjút sem adott.

Bár tartalmát tekintve a két könyv nem is lehetne különbözőbb, mindkettőben egy-egy népszerű karakter tér vissza, méghozzá egészen új nézőpontból. Az új Lee-regényben a Ne bántsátok a feketerigót!-ból megismert karakterek életét követhetjük, 20 évvel a történtek után. Scout már nem gyerek többé, hanem egy 26 éves fiatal nő, akinek olyan felnőtt gondokkal kell megküzdenie, mint hogy férjhez menjen-e, vagy hogy mit gondoljon apja és udvarlója rasszizmusáról. Atticus Finch ugyanis már nem az az Atticus Finch, akit az első regényben megismertünk.

Van rá esély, hogy Finch karakterének újraértelmezése a követlező hetekben lelassítja majd az eladást. A Harper Collins mindenesetre bizakodó. több mint 3,3 millió példánnyal készültek.

Forrás: LATimes

TERMÉSZETESEN OLVASUNK
...
Zöld

Jordán Ferenc: Nem az a lényeg, hogy megjósoljuk a Föld jövőjét, hanem hogy alkalmazkodjunk [Podcast]

Litkai Gergely zöld podcastjének vendége Jordán Ferenc ökológus, akivel tavalyi nagy sikerű, Az ember vége a természet esélye című könyve apropóján beszélgettek.

...
Zöld

Túlélés vagy tanulás? John Holt könyve az iskolai kudarcok meglepő okait mutatja be – Olvass bele!

Miért jelent kudarcélményt sok gyerek számára az iskola? Olvass bele John Holt könyvébe!

...
Zöld

UFO-invázió nem lesz, de arrogáns azt gondolni, hogy egyedül vagyunk – Podcast Rab Árpád jövőkutatóval

Litkai Gergely a Bookline Zöld új podcastjében Rab Árpád jövőkutatóval beszélget Jane McGonigal Elképzelhető című könyvéről.