Ha George R.R. Martin nem vigyáz, könnyen egy új-zélandi kunyhóban találhatja magát

.konyvesblog. | 2019. július 11. |

A záró évad miatt kibukott Trónok harca-rajongókban egy ideig az az előzménysorozat tarthatja a lelket, melyet jelenleg is forgatnak Észak-Írországban, és amely a történet szerint ötezer évvel a jól ismert plot előtt játszódik majd. Az Entertainment Weekly öt pontban össze is szedte az újdonságokat:

  • ebben Westeros nagyjából száz kisebb királyságból áll majd és nem hétből
  • lesznek benne rémfarkasok meg Starkok
  • nem lesznek Lannisterek (legalábbis az elején)
  • megjelenhet benne egy erős női trió
  • Martin szerette volna, ha a sorozatnak The Long Night (A hosszú éjszaka) lesz a címe, de ezt már elsütötték egyszer a nyolcadik évadban; nem kizárt, hogy A leghosszabb éjszaka lesz a címe, ami Martinnak amúgy tetszene

Az olvasók ettől függetlenül még mindig a The Winds of Winterre várnak, azaz A tűz és jég dala-ciklus hatodik részére, amit ÁLLÍTÓLAG Martin javában ír, sőt, az Entertainment Weekly szerint jelenleg ez az egyetlen, amin dolgozik. Májusban amúgy azt ígérte, hogy ha 2020 nyaráig nem fejezné be (egészen pontosan akkorra, amikor jelenése van egy új-zélandi sci-fi rendezvényen), akkor írásos felhatalmazást ad arra, hogy bezárják egy kunyhóba a White Islanden (ami Új-Zéland partjaitól nagyjából 50 kilométerre található), és ott tartsák addig, amíg be nem fejezi végre a hatodik kötetet.

TERMÉSZETESEN OLVASUNK
...
Zöld

4 könyv azoknak, aki hátat fordítanának a magánynak

Az Egyesült Államokban élő 45 és 65 év közötti emberek jóval magányosabbnak, elszigeteltebbnek érzik magukat egy friss tanulmány szerint, mint európai társaik. 4 könyvet ajánlunk a jobb társas kapcsolatokért.

...
Zöld

Zöld kiadók: Mik azok a környezetbarát betűtípusok?

A világ egyik legnagyobb kiadója, a HarperCollins több ezer fát mentett meg azzal, hogy az utóbbi pár évben apró, zöld szemléletű változtatásokat vezettek be a könyvtervezés terén.

...
Zöld

Litkai Gergely: A szemetesünk a legjobb tükör, hogy lássuk, min kell változtatnunk // Dobd ki a szemetest!

A Bookline Zöld új podcastjában Tóth Andi Dobd ki a szemetest! című könyvéről beszélget Litkai Gergely és Szebenyi Péter, a Klímapolitikai Intézet munkatársa, környezetvédelmi influenszer.