Günter Grass utálja a Facebookot

.konyvesblog. | 2013. december 06. |

Günter Grass: Facebook is shit from Louisiana Channel on Vimeo.

1999 irodalmi Nobel-díjasa, Günter Grass szerint, ha valakinek 500 barátja van Facebookon, annak igazából egy sincsen. Ő köszöni szépen, inkább kimarad a nagy internetőrületből, ha információra van szüksége, akkor inkább elmegy a könyvtárba és kutatómunkába kezd.

Grassnak 8 gyereke és 18 unokája van, tehát bőven van alkalma kapcsolatba kerülni az internettel. Sőt, bizonyos fenntartásai is vannak vele szemben. Szerinte a személyes kapcsolatok nem helyettesíthetőek virtuális barátságokkal, legyenek bármilyen vonzóak is azok a barátságok.

Az író néha dinoszaurusznak érzi magát, hiszen még mindig kézzel írja a műveit, a kéziratokat pedig régi Olivetti írógépén jegyzi le. Se mobiltelefonja, se számítógépe nincsen, és már a gondolatát is gyűlöli annak, hogy saját mobilja legyen, hiszen akkor bármikor, bárki számára elérhető lenne.

Tudja, hogy egy kicsit időigényesebb, ha könyvekből szerzi a tudást, de úgy véli, az irodalmat nem lehet felgyorsítani mindenféle modern eszközzel, hiszen az a minőség rovására menne.

Forrás: HuffPost

TERMÉSZETESEN OLVASUNK
...
Zöld

Jordán Ferenc: Az ember találmánya a szaporodáshoz való jog - Olvass bele a biológus könyvébe!

Litkai Gergely a Bookline Zöld podcastjének következő adásában Jordán Ferenc hálózatkutatóbiológussal beszélget Az ember vége a természet esélye című könyvéről. Olvass bele a kötetbe!

...
Zöld

Túlélés vagy tanulás? John Holt könyve az iskolai kudarcok meglepő okait mutatja be – Olvass bele!

Miért jelent kudarcélményt sok gyerek számára az iskola? Mi az oka, hogy rengeteg gyerek unatkozik, feszeng, retteg az órákon, és alig tanul valamit? Mi történik valójában az osz­tályteremben? Hogy lesz az egyik gyerekből „jó”, a másikból pedig „rossz tanuló”? Olvass bele John Holt könyvébe!

...
Zöld

UFO-invázió nem lesz, de arrogáns azt gondolni, hogy egyedül vagyunk – Podcast Rab Árpád jövőkutatóval

Litkai Gergely a Bookline Zöld új podcastjében Rab Árpád jövőkutatóval beszélget Jane McGonigal Elképzelhető című könyvéről.