Filmet forgatnak E. L. James Misteréből

Forgách Kinga | 2020. március 02. |

E,L. James

Forrás

A szürke ötven árnyalata-trilógiából készült filmek után, adaptációt kap E.L. James tavaly megjelent regénye, a Mister is – adta hírül a Variety. A több mint harminc nyelvre lefordított bestseller jogait az Universal stúdió vette meg.

E.L. James tavaly berobbant erotikus könyve egyfajta 21. századi Hamupipőke-sztori. Főszereplője a szexuálisan túlfűtött, vagyonos és arisztokratikus Maxim (a Mister), aki beleszeret egy gyönyörű, de szegény albán szobalányba, Alessiába. A két külön világból származó szereplő között izgalmas viszony kezdődik, ám közben mindkettejüknek meg kell küzdeniük a saját származásuk terheivel. Miközben a gyönyörű és titokzatos lányt emberkereskedők üldözik, Maximnak a családi örökség és az ahhoz társuló felelősség okoz kihívásokat.

A Mister a szerző korábbi könyveivel ellentétben nem a kemény szexuális játékokról szól. E.L. James a saját bevallása szerint a szegények és gazdagok közti növekvő szakadékra is akarta fel hívni a figyelmet ezzel a regénnyel. A történet persze ettől még kellően erotikus, még ha a szexjelenetek sokkal szelídebbek és romantikusabbak is, mint A szürke ötven árnyalata-könyvekben. A cselekményt tekintve viszont vannak hasonlóságok, hiszen ebben a történetben is egy tapasztalt, gazdag, magas státuszú férfi karol fel egy olyan szűzies lányt, aki nincs tisztában a saját szépségével.

E.L. James tavaly a Today-nek adott interjút az új könyvről. Megmutatta, milyen környéken játszódik a történet és mesélt a főszereplőkről is. A videóról és a könyvről ITT írtunk korábban. 

TERMÉSZETESEN OLVASUNK
...
Zöld

Pogátsa Zoltán: Rá kell jönnünk, hogyan haladjuk meg a kapitalizmust

Litkai Gergely podcastsorozatának novemberi témája a Fenntartható gazdaság vagy társadalmi összeomlás című kötet, amiről a szerzővel, Pogátsa Zoltán közgazdász-szociológussal beszélgettek.

...
Zöld

Legendás, ismeretlen, regényes, sétálós – 10+1 új könyv a 150 éves Budapestről

Budapest 150 éves születésnapján a város sokszínűségét és sokféleségét hangsúlyozva válogattunk össze róla szóló, (egy kivételével) friss kiadású könyveket. Vessz el az ismeretlen ismerős Budapesten!

...
Zöld

A hagyománytisztelet egy iszonyú gyorsan változó világban öngyilkos stratégia

Az ember vége, a természet esélye című új könyve apropóján Jordán Ferencet népességcsökkentésről, az ember rendmániájáról, visszavadításról, hibás fókuszról és a kötet zavarba ejtő címéről is kérdeztük. Interjú.

ADVENT
...
Könyves Advent

Tüdős Klára becsvágyát a családja értetlenkedése is fűtötte

Olvass bele Bódis Kriszta Korzón a pokolba című kötetébe!

...
Könyves Advent

A Baska magyarul beszél egy Benes-dekrétumok elől menekülő család drámájába avat be

A 12 éves Baska József és családja 1947-ben menekült Magyarországra a Beneš-dekrétumok és a kitelepítés elől. Felnőttként megírta, hogy mi történt azon a sorsdöntő téli éjszakán. Olvass bele a kötetbe!

...
Könyves Advent

Egy autista srác természethez írt szerelmes levele

Dara McAnulty magával ragadó, lírai hangvételű könyve, az Egy ifjú természetbúvár naplója a természettel való mély kapcsolatát tárja fel, de olvashatunk benne az aktivista munka és az autista lét mindennapi kihívásairól és örömeiről is. Olvass bele!

...
Könyves Advent

Rosszul végződő, abszurd és megbocsájtó mesék – 8 prózakötet karácsonyra

Három fiútestvér, három nemzedék, egy zombianyu és megannyi izgalmas sztori. Például családtörténetek és tönkretett szerelmek, metsző irónia és őrült tanmesék. 8 friss magyar prózakötetet ajánlunk.

...
Könyves Advent

Jézus korában is kórházban születtek a kisbabák? Keresd a választ a Bibliai Kisokosban!

Bibliai Kisokos csupa olyan kérdést tesz föl, amelyet minden Biblia iránt vagy napjaink bibliai vonatkozású helyszínei, kultúrtörténeti eseményei iránt érdeklődő gyermek vagy épp felnőtt fejében is megfogalmazódhat. Olvass bele!

...
Könyves Advent

Mister Morrison állatlexikona megmutatja milyen változatos és gyönyörű az élővilág

A Mágikus állatok iskolája rajongói számára igazi csemege Mister Morrison állatlexikona, melyben minden tudnivalót összeszed az egyes állatokról. Olvass bele!