Film készül David Foster Wallace-ról

.konyvesblog. | 2013. december 13. |

david-foster-wallace-with-friend-by-marion-ettlinger.jpgBár Jason Segelről elsőre mindenkinek az Így jártam anyátokkal Marshall Eriksenje jut eszébe, új szerepe kevésbé lesz vidám. Ő alakítja majd a 2008-ban öngyilkosságot elkövetett David Foster Wallace-t a készülő The End of the Tour című filmben. Wallace az elmúlt húsz év amerikai irodalmának egyik legismertebb arca, elkerülhetetlen volt, hogy előbb-utóbb életrajzi filmet forgassanak róla.

Segel főszereplőtársa Jesse Eisenberg lesz, aki David Lipskyt, a Rolling Stone magazin újságíróját alakítja majd. Lipsky az 1996-os Infinite Jest promóciós turnéján öt napot töltött Wallace-szal, autóban, repülőn, keresztül az országon. Élményeit a magazinba írt Becoming Yourself című cikk után után 2010-ben az Although Of Course You End Up Becoming Yourself: A Road Trip with David Foster Wallace című könyvben is megírta. A két férfi megvitatott irodalmat, zenét, depressziót, kutyákat, nőket, a hírnév előnyeit és hátrányait -  épp abban az időben, amikor Wallace igazán ismert lett.

A rendezői székbe James Ponsoldt (Szárazon, The Spectacular Now) ül, a forgatókönyvet a Pulitzer-díjas Donald Margulies jegyzi, a forgatás februárban, vagy márciusban indul.

Mi már nagyon szeretnénk, hogy valaki lefordítsa végre a kilencvenes évek egyik legfontosabb Nagy Amerikai Regényét, a monumentális Infinie Jestet - reméljük, a film majd meghozza a fordítók kedvét az 1079 oldalhoz!

Forrás: HuffPost

TERMÉSZETESEN OLVASUNK
...
Zöld

Esther Perel: A modern magány felfalja az életünket

Mi az a mesterséges intimitás, és milyen hatással van az életünkre? Esther Perel belga-amerikai pszichoterapeuta tartotta az idei Brain Bar záró előadását.

...
Zöld

Ez a könyv minden kérdésre válaszol, amit feltettél sörivás előtt, közben vagy után

Mark Dredge Sör mesterkurzusa az erjesztett ital karakterjegyeinek felismerése terén segít magabiztosságot szerezni, és abban is a segítségünkre siet, hogy megértsük, hogy kerültek oda.

...
Zöld

Csányi Vilmos: Biológiailag meg lehetne hosszabbítani az életet, de nem biztos, hogy érdemes

Csányi Vilmos és Barát József Jövőpánik Beszélgetések a lehetséges határairól című kötetében a jövő bizonytalanságairól beszélget tudományos igénnyel, így szóba kerül robotosítás, a közösségek átalakulása, szülőség és szerelem, de a biológiai határaink is.