Kérem szépen, hol lehet jelentkezni a zavargásokra? - Élő Írók Társasága

Kérem szépen, hol lehet jelentkezni a zavargásokra? - Élő Írók Társasága

.konyvesblog. | 2018. január 31. |

eloiroktarsasaga2018.jpg

A Élő Költők Társasága után, amelyhez kortárs költők írtak új verseket, idén az Élő Írók Társaságával jelentkezik az Örkény Színház. Kortárs szépírókat kértek fel, hogy írjanak nekik egyperces novellát, mert bíznak benne, hogy „a színház névadója által megteremtett műfaj ma is él”. A szövegeket az évadnyitó társulati ülésen sorsolták ki, és január 22-től, vagyis a Magyar Kultúra Napjától minden nap megjelentetnek egyet a Youtube-csatornájukon. Csuja Imrének például Jászberényi Sándor egypercese, a Verébfióka jutott.

Takács Nóra Diánának pedig Bán Zsófia szövege a Nagy Őszi Zavargásokról:

Parti Nagy Lajos és Patkós Márton:

Háy János és Dóra Béla:

A 25 felkért író között szerepel többek közt Bodor Ádám, Darvasi László, Háy János, Kun Árpád, Szvoren Edina és Tóth Krisztina.

Élő költőket szavalnak élő színészek

Bár a költő eposzi jelzője a középiskolában leggyakrabban a halott, az Örkény Színház nemcsak a klasszikusokra és a kötelezőkre, de a kortársakra is kíváncsi volt. Az Anyám tyúkja (2) című előadásukra készülve felkértek 24 kortárs költőt, hogy írjanak verset a társulat...

A 2017-es Élő Költők-sorozat a tervek szerint ősszel jelenik meg hangoskönyvben a Mojzer Kiadó gondozásában, és valószínűleg az Élő Írókra is hasonló sors vár.