Elkelt a szigetelésként használt Superman-képregény

.konyvesblog. | 2013. június 13. |

175 ezer dollárért kelt el az a Superman-képregény, amely több mint hetven évig rejtőzött egy minnesotai ház szigetelésében. A ritka darabot egy David Gonzales nevű férfi találta meg, amikor az épület felújítása miatt éppen a falat bontotta. A képregény pénzbeli értékét ugyanakkor csökkenti, hogy egy családi vita során Gonzales egyik rokona elszakította a hátlapját. A férfi azonban így is árverésre bocsátotta a darabot.

Superman 1938-ban az Action Comics júniusi számában lépett először színre – ebből a kiadásból (Action Comics No. 1) jelenleg nagyjából száz példány lehet. Az árverést végző ComicConnect.com munkatársa szerint azonban a most elkelt képregény értékét nem csak az határozza meg, hogy egy ritka darabról van szó, hanem az is, hogy Superman volt a későbbi szuperhősök archetípusa. A nyertes licitálónak – akinek személyét nem fedték fel – emellett nagyon tetszett a képregény megtalálásának a története is.

A legnagyobb összeget még 2011-ben fizették ki az Action Comics No. 1  egyik példányáért – egy akkori aukción összesen 2,16 millió dollárért cserélt gazdát a Superman debütálását megörökítő képregény, amely korábban Nicolas Cage tulajdonában volt.

Forrás: Huffington Post

TERMÉSZETESEN OLVASUNK
...
Zöld

Jordán Ferenc: Nem az a lényeg, hogy megjósoljuk a Föld jövőjét, hanem hogy alkalmazkodjunk [Podcast]

Litkai Gergely zöld podcastjének vendége Jordán Ferenc ökológus, akivel tavalyi nagy sikerű, Az ember vége a természet esélye című könyve apropóján beszélgettek.

...
Zöld

Túlélés vagy tanulás? John Holt könyve az iskolai kudarcok meglepő okait mutatja be – Olvass bele!

Miért jelent kudarcélményt sok gyerek számára az iskola? Olvass bele John Holt könyvébe!

...
Zöld

UFO-invázió nem lesz, de arrogáns azt gondolni, hogy egyedül vagyunk – Podcast Rab Árpád jövőkutatóval

Litkai Gergely a Bookline Zöld új podcastjében Rab Árpád jövőkutatóval beszélget Jane McGonigal Elképzelhető című könyvéről.