75 évig „pihent” Superman a falban - most elárverezik

.konyvesblog. | 2013. május 26. |

act1.9302a.jpg

Ritka értékes leletre bukkant egy amerikai férfi a minap, amikor épp a nemrég megvásárolt háza felújítását végezte Minnesotában. David Gonzales éppen az egyik falat bontotta, melynek szigetelésére a harmincas években újságpapírt használtak. A falból azonban a sok ócskaság mellett egy valódi ritkaság is előkerült, mégpedig az Action Comics 1938-as kiadású példánya, melyben először bukkant fel Superman.

A licit a képregényre már el is kezdődött, és jelenleg 137 ezer dolláron áll, de ez az összeg várhatóan még feljebb kúszik. Szakértők úgy 150 ezer dollárra becsülik a végső árat. A képregényért valószínűleg még többet is kaphatott volna a szerencsés megtaláló, csakhogy a szóban forgó példány nem ép, Gonzales izgatott családtagjai ugyanis véletlenül eltépték a hátlapját, ami szakértők szerint 75 ezer dollárral csökkenti a ritkaság értékét.

Az aukciót vezető ComicConnect.com munkatársa szerint azonban még az sem kizárt, hogy a lap rekordáron kel el, a gyűjtők ugyanis sokszor nem csak az adott tárgyra „harapnak”, de gyakran előfordul, hogy a mögötte meghúzódó sztori még inkább megfogja őket.

Az árverés június 11-én zárul.

Forrás: BBC News

TERMÉSZETESEN OLVASUNK
...
Zöld

Esther Perel: A modern magány felfalja az életünket

Mi az a mesterséges intimitás, és milyen hatással van az életünkre? Esther Perel belga-amerikai pszichoterapeuta tartotta az idei Brain Bar záró előadását.

...
Zöld

Ez a könyv minden kérdésre válaszol, amit feltettél sörivás előtt, közben vagy után

Mark Dredge Sör mesterkurzusa az erjesztett ital karakterjegyeinek felismerése terén segít magabiztosságot szerezni, és abban is a segítségünkre siet, hogy megértsük, hogy kerültek oda.

...
Zöld

Csányi Vilmos: Biológiailag meg lehetne hosszabbítani az életet, de nem biztos, hogy érdemes

Csányi Vilmos és Barát József Jövőpánik Beszélgetések a lehetséges határairól című kötetében a jövő bizonytalanságairól beszélget tudományos igénnyel, így szóba kerül robotosítás, a közösségek átalakulása, szülőség és szerelem, de a biológiai határaink is.