Elena Ferrantét viszi vászonra Maggie Gyllenhaal

.konyvesblog. | 2018. szeptember 11. |

(Kép forrása)

Hollywood a jelek szerint elkezdte felfedezni magának Elena Ferrantét. A napokban mutatja be az HBO a Briliáns barátnőm alapján forgatott sorozatot, most pedig Maggie Gyllenhaal közölte, hogy a La figlia oscura (magyarul: Nő a sötétben) című Ferrante-regényt szeretné adaptálni. Ő írja a forgatókönyvet, és ő is fogja rendezni a filmet.

Elena Ferrante: Nő a sötétben

Fordította: Balkó Ágnes, Park Kiadó, 2018, 176 oldal, 3490 HUF

 

A színésznő soha nem titkolta, hogy rajong az olasz íróért, a „feminista hősének” nevezte, és hősiességét főleg az őszinteségében találta meg.

A Gyllenhaal által kiszemelt regény ugyancsak kényes témát feszeget; hőse egy elvált nő, Leda, aki egyedül neveli két gyerekét. Amikor a lányai elutaznak az apjukhoz Kanadába, Leda arra számít, hogy majd magányos lesz, de az egyedüllét felszabadítólag hat rá. Elutazik a tengerhez, ahol megismerkedik egy családdal: egy látszólag jelentéktelen esemény ugyanakkor emlékek egész sorát szabadítja fel benne, ezek pedig anyaként hozott nem konvencionális döntéseivel és annak következményeivel szembesítik az asszonyt.

Forrás: Bookriot

TERMÉSZETESEN OLVASUNK
...
Zöld

5 empatikus készség, ami megmentheti a párkapcsolatodat

Nincs párkapcsolat konfliktus nélkül – a kérdés tehát nem az, hogyan kerüljünk el egy összezördülést, hanem hogy hogyan kezeljük együttérzéssel. Íme öt tipp egy egészségesebb kapcsolatért.

...
Zöld

8 meglepő tény arról, hogyan hat az olvasás az agyadra

Hogyan hat egy jó könyv a memóriánkra? Milyen pszichés problémákkal szemben segít az olvasás? Az olvasás jótékony hatásait gyűjtöttük össze nyolc pontban.

...
Zöld

Meg fogsz lepődni, hogy milyen régi a reggeli kávéd

Biológusok megfejtették, hogy az arabica kávé több százezer évvel ezelőtt, természetes kereszteződés folytán alakult ki. Könyvek hírek (és kávé) mellé.