Elállt a pertől az altright botrányhős Milo Yiannopoulos

.konyvesblog. | 2018. február 21. |

(Kép forrása)

Már nem pereli egykori kiadóját, a Simon & Schustert az altright kedvenc provokátora, a Budapestre is meghívást kapott Milo Yiannopoulos. A blogger-szerkesztő korábban azért fordult a bírósághoz és követelt kártérítésként tízmillió dollárt, mert a kiadó végül nem adta ki a Dangerous című memoárját. A kiadó azt követően gondolta meg magát, hogy Yiannopoulos egyik megnyilvánulásában kiállt az idősebb férfiak és „fiatalabb fiúk” közti szex mellett. A sztártroll végül magánkiadásban adta ki könyvét, és a „fake news”, azaz hamis hírek közé sorolta azokat a híradásokat, melyek az alacsony értékesítésről számoltak be.

A kiadó az egész pert lényegében egy médiahacknek tekintette Yiannopoulos részéről, és menet közben benyújtott egy rakás olyan dokumentumot, melyek azt bizonyították volna, mi bajuk volt a kézirattal: így például jelezték a szerző felé, hogy az nem elégséges érv a feminizmussal szemben, hogy képviselőik rondák, frigidek és macskát tartanak.

Januárban visszalépett Yiannopoulos ügyvédje, ő pedig bejelentette, hogy a perben saját magát fogja képviselni, hogy hozzáférhessen olyan kiadói pénzügyi dokumentumokhoz, melyeket csak az ügyvédek láthatnak. Mivel ennek érdekében nem nyújtotta be a szükséges papírokat, a bíró február elején elutasította a kérvényét. Február 20-án Yiannopoulos végül hivatalosan is jelezte, hogy eláll a pertől, amit a Facebookon kemény, de helyes döntésnek nevezett, és közölte, hogy nem akarja a könyvéből szerzett összes pénzét egy perre költeni.

Forrás: Guardian