Egymillió szavas regényt írt Alan Moore

.konyvesblog. | 2014. szeptember 11. |

(Kép forrása)

Alan Moore nem aprózza el: a képregényíró lánya, Leah a Facebookon tudatta, hogy apja végre befejezte második regénye, a Jerusalem első változatát. A szöveg terjedelme valamivel több mint egymillió szó lett (csak összehasonlításként: a Háború és béke nagyjából 560 ezer szóra rúg), így már csak egy picurka szerkesztésre vár rá, és kész is, viccelődött Leah Moore.

A Watchmen és a V for Vendetta szerzője 2008 óta dolgozott a regényen, amelynek cselekménye Moore szülővárosában, Northamptonban játszódik, a város történelmét pedig - sok-sok fantasyelemmel bővítve - a családja múltján keresztül próbálja bemutatni. Alan Moore egyébként a jelek szerint tisztában van azzal, hogy gigantikus művét egy szerkesztő alaposan megnyirbálná. Még 2011-ben mesélt egyszer arról, hogy minden valamirevaló szerkesztő valószínűleg azt javasolná neki, dobja kukába a szöveg kétharmadát, de ettől a lehetőségtől már akkoriban is elzárkózott.

A korábbi interjúiból kiderül, hogy az egyes részeken erősen érződik más-más szerzők hatása is: lesz olyan fejezet például, amely egy Beckett-dráma stílusában íródott, de akadnak majd részek, ahol Dos Passos hatása lesz tetten érhető.

Hogy könyv alakban mikor vehetik kézbe a rajongók a Jerusalemet, még kérdéses, úgy tudni, Moore egyelőre nem talált kiadót. Eddig egy regénye jelent meg, a Voice of the Fire 1996-ban.

Forrás: Guardian

TERMÉSZETESEN OLVASUNK
...
Zöld

Jordán Ferenc: Az ember találmánya a szaporodáshoz való jog - Olvass bele a biológus könyvébe!

Litkai Gergely a Bookline Zöld podcastjének következő adásában Jordán Ferenc hálózatkutatóbiológussal beszélget Az ember vége a természet esélye című könyvéről. Olvass bele a kötetbe!

...
Zöld

Túlélés vagy tanulás? John Holt könyve az iskolai kudarcok meglepő okait mutatja be – Olvass bele!

Miért jelent kudarcélményt sok gyerek számára az iskola? Olvass bele John Holt könyvébe!

...
Zöld

UFO-invázió nem lesz, de arrogáns azt gondolni, hogy egyedül vagyunk – Podcast Rab Árpád jövőkutatóval

Litkai Gergely a Bookline Zöld új podcastjében Rab Árpád jövőkutatóval beszélget Jane McGonigal Elképzelhető című könyvéről.