Egyél és jótékonykodj a Transzferen!

Egyél és jótékonykodj a Transzferen!

.konyvesblog. | 2015. október 16. |

 12002093_1479345249033765_573077272026224992_n.jpg

Elindult a 8. Budapest Transzfer fesztivál, amelynek központi témája ezúttal a gasztronómia. Gasztroszájensz és Péterfy hét nyelven beszélő marhapörköltje mellett a négynapos fesztivál ideje alatt 10 budapesti helyszínen, csaknem 30 programon, mintegy 60 résztvevővel találkozhatnak az érdeklődők.

Tevékenységével a Transzfer túlmutat egy kulturális jellegű fesztiválon, hiszen fizetős programjaik bevételét a Heti Betevőnek ajánlották fel. A Heti Betevő több városban, így Budapesten is rendszeresen oszt ételt rászorulóknak, és az ételosztáshoz vasárnap egy transzferes program is kapcsolódik. Szeptember 18-án, 13 órától a Klauzál téren Grecsó Krisztián, Kollár-Klemencz László és Háy János olvas fel, miközben az összegyűlt adományokból a Kisüzemben megfőzött ebédet kiosztják. Már a fesztivál első napján tartott árverésen 312. 500 forint gyűlt össze, az aukción magyar írók receptjeinek kéziratai kerültek kalapács alá.

A részletes programot itt találod:

 

 

TERMÉSZETESEN OLVASUNK
...
Zöld

Jordán Ferenc: Az ember találmánya a szaporodáshoz való jog - Olvass bele a biológus könyvébe!

Litkai Gergely a Bookline Zöld podcastjének következő adásában Jordán Ferenc hálózatkutatóbiológussal beszélget Az ember vége a természet esélye című könyvéről. Olvass bele a kötetbe!

...
Zöld

Túlélés vagy tanulás? John Holt könyve az iskolai kudarcok meglepő okait mutatja be – Olvass bele!

Miért jelent kudarcélményt sok gyerek számára az iskola? Olvass bele John Holt könyvébe!

...
Zöld

UFO-invázió nem lesz, de arrogáns azt gondolni, hogy egyedül vagyunk – Podcast Rab Árpád jövőkutatóval

Litkai Gergely a Bookline Zöld új podcastjében Rab Árpád jövőkutatóval beszélget Jane McGonigal Elképzelhető című könyvéről.