Egy bizarr gyilkosság és az elhajlott pénisz - Olvass bele Cronenberg Konzumjába!

.konyvesblog. | 2014. október 22. |

Tíznél is több sokkoló, idegborzoló és elgondolkodtató kultuszfilm, köztük A légy, a Meztelen ebéd, az Agyfürkészők, a Videodrome és az Erőszakos múlt rendezője először írt regényt. A Konzum világában folytatódnak rémálomba torkolló, drogos víziókban tobzódó filmjei: fetisizmus és a modern technika méregdrága vívmányaival kipárnázott fogyasztói valóság, a test betegségei és a lélek elvetemülése szövődik egybe ebben a sodró cselekményű, durva, mégis filozofikus történetben.

A sztori szerint a párizsi rendőrség az ünnepelt francia professzorasszony, Célestine Arosteguy megcsonkított holttestére annak otthonában bukkan rá. A gyilkos feltehetően evett a bal melléből. A kannibalizmus gyanúja a férjre, Aristide Arosteguy filozófusra terelődik.

David Cronenberg: Konzum

Fordította: Hegyi Pál, Európa Könyvkiadó, 2014, 392 oldal, 2632 HUF

 

A regény helyszínei elegáns hotelek, egy budapesti magánklinika és megannyi más zug, ahova csak kevesek, a felső körökbe tartozók bejáratosak. Perverziók, végletekig hajszolt érzékek és szélsőséges szituációk srófolják egyre magasabbra a feszültséget ebben a bámulatos ökonómiával megírt könyvben. „A regényírás hatalmas szabadsággal jár, míg a forgatókönyvírás nagyon kötött, behatárolt műfaj”, nyilatkozta Cronenberg, és hozzátette, hogy nem tervez filmet készíteni a Konzumból.

A kötet az Európa Könyvkiadó TRANSZ-sorozatának részeként jelenik meg; olvassatok bele a regénybe: 

Cronenberg Konzum Reszlet KonyvesBlog by konyvesblog

TERMÉSZETESEN OLVASUNK
...
Zöld

Esther Perel: A modern magány felfalja az életünket

Mi az a mesterséges intimitás, és milyen hatással van az életünkre? Esther Perel belga-amerikai pszichoterapeuta tartotta az idei Brain Bar záró előadását.

...
Zöld

Ez a könyv minden kérdésre válaszol, amit feltettél sörivás előtt, közben vagy után

Mark Dredge Sör mesterkurzusa az erjesztett ital karakterjegyeinek felismerése terén segít magabiztosságot szerezni, és abban is a segítségünkre siet, hogy megértsük, hogy kerültek oda.

...
Zöld

Csányi Vilmos: Biológiailag meg lehetne hosszabbítani az életet, de nem biztos, hogy érdemes

Csányi Vilmos és Barát József Jövőpánik Beszélgetések a lehetséges határairól című kötetében a jövő bizonytalanságairól beszélget tudományos igénnyel, így szóba kerül robotosítás, a közösségek átalakulása, szülőség és szerelem, de a biológiai határaink is.