E-könyben Fejős Éva tarolt novemberben

.konyvesblog. | 2012. december 15. |

Míg a Bookline TOP 50-ben egy-egy frissen megjelent könyv erőteljesen képes átrendezni a rangsort, az e-könyvek esetében ez a folyamat egyelőre lassabb. A novemberi sikerlistán az előző hónap legjobbjai rendíthetetlenül tartják magukat: a rangsorban három olyan szerzőt is találunk, akinek egyszerre két könyve szerepel a Bookline e-könyv TOP 10-ben. A dobogós helyeken Fejős Éva Éjszaka Bangkokban című kisregényét és az Ötven árnyalat-trilógia 1. és 2. részét találjuk.

6:4 arányban a magyar szerzők kerekedtek felül az e-könyves sikerlista mezőnyében, a nők pedig még mindig többségben vannak a férfiakkal szemben. Az elmúlt hónapban ráadásul három olyan szerző is akad a listán, aki duplázott: Fejős Éva Éjszaka Bangkokban című kisregényével (1.) és a vámpíros Holtodiglan nal (5.) szerepel a legjobbak között, E. L. James sikersorozata, az Ötven árnyalat-trilógia első két epizódja pedig – nem meglepő módon – a 2. és 3. helyen tanyázik. A harmadik duplázó Frei Tamás, aki a 9. és 10. helyet szerezte meg A Bankár és A Megmentő című regényeivel.

Úgy tűnik, E. L. James bestseller sorozatának sikere más könyvek olvasottságára is jó hatással van, hiszen Sylvia Day Hozzád kötve című, szintén erotikus-romantikus regényét elsősorban azoknak ajánlják, akik szerették az Ötven árnyalat-trilógiát. A perzselő szenvedéllyel teli regény ezúttal a 6. helyig jutott az e-könyves listán, amelyet a 7. helyen Bárdos András és Kern András közös újdonsága, az önéletrajzi ihletésű Kern András – Ezt nem lehet leírni követ. Az ország egyik legismertebb színművésze meglepő történeteket osztott meg Bárdos Andrással, és bár beszélgetésük közben számos alkalommal hangzott el az a bizonyos „Ezt nem lehet leírni!", azért jó pár felejthetetlen sztori került napvilágra a könyvben. A sikerlista már-már állandó vendége, Fábián Janka ezúttal ismét Rozmaring című kisregényével képviselteti magát a legjobbak között.

A romantika és a kaland így karácsony közeledtével talán még inkább vonzza az olvasókat, nem beszélve az e-könyvekről: biztosak lehetünk benne, hogy a tavalyhoz képest idén karácsonykor jóval többen lepik meg szeretteiket egy praktikus e-könyv-olvasóval. Mert mi is lehetne tökéletesebb ajándék egy külön bejáratú zsebkönyvtárnál?

pozíciószerzőcímkiadóváltozás...napja a listán

1

Fejős Éva

Éjszaka Bangkokban

Ulpius-ház Kiadó

2

104

2

E. L. James

A sötét ötven árnyalata

Ulpius-ház Kiadó

-1

63

3

E. L. James

A szürke ötven árnyalata

Ulpius-ház Kiadó

-1

115

4

Fábián Janka

Rozmaring

Ulpius-ház Kiadó

0

97

5

Fejős Éva

Holtodiglan

Ulpius-ház Kiadó

1

103

6

Sylvia Day

Hozzád kötve

Ulpius-ház Kiadó

1

49

7

Bárdos András

Kern András - Ezt nem lehet leírni

Bookline Könyvek

új

12

8

Ljudmila Ulickaja

A mi urunk népe

Magvető

új

26

9

Frei Tamás

A bankár

Ulpius-ház Kiadó

új

13

10

Frei Tamás

A Megmentő

Ulpius-ház Kiadó

-1

41

Szerző: Bookline