Dublinban is bemutatkozik a mesetablet

.konyvesblog. | 2015. november 04. |

Nagyszabású webfesztivált tartanak ezekben a napokban Dublinban, ahol saját standdal mutatkozik be a magyar BOOKR Kids csapata. A mesetablet kifejlesztőit több ezer pályázó közül választották ki a konferencia startupok-nak szóló Alpha programjába.

Dublin ad otthont a kontinens legnagyobb technológiai konferenciájának, a Websummitnak, ahol az ipar összes befolyásos szereplője és feltörekvő csapata azért gyűlik össze, hogy tanuljon, vitázzon, tapasztalatot szerezzen és kipróbálja magát akár kiállítóként, akár előadóként. Idén 25 ezer résztvevőt várnak. A meghívottak között olyan neves szakemberek szerepelnek, mint Mike Krieger, az Instagram alapítója, Mike Schroepfer, a Facebook technológiai vezetője, Ed Catmull, a Pixar elnöke, és olyan cégek képviseltetik magukat, mint az Apple, a Google, a Microsoft, a BBC, a CNN vagy az Amazon.

Kapcsolódó cikk:

Klasszikusok és vadiúj mesék kelnek életre a mesetableten

A több ezer pályázó közül a magyar BOOKR Kids csapatát is beválogatták a konferencia startupok-nak szóló Alpha programjába, ahol saját standdal lesz lehetőségük bemutatkozni a nagyközönségnek. A BOOKR Kids az első magyar gyerekeknek szóló könyvtár-alkalmazás amely interaktív mesekönyveivel segít az olvasástanulásban, serkenti a memóriát és a kreativitást, olvasóvá nevel. Idén áprilisban indult, de már hivatalos partnere a legnagyobb magyar könyvkiadónak és az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézetnek is.