Díjat nyert a Radnóti-házaspár albuma

.konyvesblog. | 2017. június 27. |

Radnóti Miklós és Gyarmati Fanni friss házasokként a Duna-parti strandon 1935. augusztus 13-án. A kép hátoldalán Gyarmati Fanni kézírásával: „3 napos házasok!”.

Az Árnyékban éles fény vagy - A Radnóti házaspár fényképei című kötet elnyerte a Fitz József-díjat. Utóbbit a könyvtárosok által legjobbnak, legszebbnek tartott könyv kiadója kapja meg. A kötet tavaly ősszel jelent meg a Jaffa Kiadó gondozásában, és 300 fényképet mutatott meg Radnóti Miklósné Gyarmati Fanni hagyatékából.

Árnyékban éles fény vagy - Fényképeken elevenedik meg Radnóti Miklós és Gyarmati Fanni közös élete

A 14 éves Gyarmati Fanni. A kép hátoldalán Gyarmati Fanni kézírásával: „Gyarmati Fanny 1926". „Kicsiny ajtót tár és egy eddig jóformán ismeretlen világba enged bepillantást Radnóti Miklósné naplója, egy olyan világba, melynek központi alakja egyértelműen a férje volt.

"A Radnóti Miklóst ábrázoló képek között alig van olyan, amely a nagyközönség előtt ne volna ismert. Az albumban azonban szerepel közel száz olyan felvétel is, elsősorban Gyarmati Fanni fiatalkoráról, illetve kettejük családjáról, melyeket most láthat először az olvasó" - mesélte akkor nekünk a kötet szerkesztője, Krähling Edit irodalomtörténész, az MTA Könyvtár és Információs Központ Kézirattárának kutatója.

Lapozzatok bele a kötetbe:

Radnoti_Arnyekban eles feny vagy_beleolvaso.pdf by konyvesblog on Scribd