Danielle Steel íróasztala egy CSODA

Danielle Steel íróasztala egy CSODA

.konyvesblog. | 2017. szeptember 18. |

embed-02-1017-vf-5des614-04_sq.jpg

A Vanity Fair elment Tárgyalást fotózni Danielle Steelhez, akinek 25 éves íróasztaláról a nyilvánvaló túlzás jut eszünkbe először. Másodjára pedig annyi, hogy bárcsak lenne három sikerkönyvünk, hogy megcsináltathassuk a saját változatunkat. Az íróasztal ugyanis három hatalmas könyvből áll, méghozzá három Steel-klasszikusból – az A sztárból, a Szívdobbanásból és – ha jól látjuk – az Apuból.

Steel íróasztalán egy részben kézzel készült 1946 Olympia írógép áll, ami még mindig kiválóan funkcionál. A dolgozószoba falát a gyerekrajzok mellett a könyvei borítói díszítik, és olyan idézetek, mondatok, amelyek fontosak neki. A kedvence például így szól: Mi köze az éjszakának az alváshoz?

Új könyve, a Fairytale október elején jelenik meg, és egy lány a főszereplője, aki nehezen viseli, hogy édesanyja halála után a kedves papa azonnal újra akar házasodni. Mivel egy Steel-regényől van szó, biztosak lehetünk benne, hogy az új asszonnyal nincs minden rendben.

Steel több mint 160 könyvet jegyez, könyvei több mint 800 millió példányban fogytak el világszerte, és már jó ideje biztos helye van a világ legjobban kereső írói között. Emellett ő a Nick Traina Alapítvány alapítója is (az alapítványt fiáról, Nicholasról nevezte el, aki 1997-ben lett öngyilkos - a szerk.), és sokat tesz azért, hogy az emberek komolyan vegyék a mentális betegségeket. Steelnek egyébként Nick mellett még nyolc másik gyereke van, amiről azonnal eszünkbe jutott Lauren Sandler néhány évvel ezelőtti cikke, miszerint a sikeres íróvá válás titka egy nő esetében az egy gyerek. A kilencgyerekes Danielle Steelnél viszont alig lehet sikeresebb írónőt találni.

Zadie Smith szerint az anyaság nem fenyegeti a kreativitást

Nincs sötétebb ellensége a jó művészetnek, mint egy babakocsi az előszobában, vallotta az angol író, kritikus, Cyril Connolly. Hülyeség azt gondolni, hogy az anyaság fenyegeti a kreativitást, vallja a brit írónő, Zadie Smith. Neki is van kettő, Charles Dickensnek pedig tíz is...

2020 legjobb könyvei 50-11.
...
Nagy

2020 legjobb könyvei 10-1.

Itt a vége, megmutatjuk 2020 legjobb tíz könyvét, köztük a győztest! 

...
Nagy

2020 legjobb könyvei 20-11.

Folytatódik a Nagy Könyves Lista, a top50, amellyel minden decemberben lezárjuk az évet! A héten kiderül, melyik kötet lett szerintünk 2020 legjobb könyve, de addig is itt a 20-11. helyezett!

...
Nagy

2020 legjobb könyvei 30-21.

Folytatódik a Nagy Könyves Lista, a top50, amellyel minden decemberben lezárjuk az évet! A héten kiderül, melyik kötet lett szerintünk 2020 legjobb könyve, de addig is következzen a 30-21. helyezett!

...
Nagy

2020 legjobb könyvei 40-31.

Folytatódik a Nagy Könyves Lista, a top50, amellyel minden decemberben lezárjuk az évet! A héten kiderül, melyik kötet lett szerintünk 2020 legjobb könyve, de addig is fontolva haladunk, itt a 40-31.!

...
Nagy

2020 legjobb könyvei 50-41.

A koronavírus-járvány miatt a 2020-as év sok szempontból más volt, egyvalami viszont nem változott: ugyanolyan kíváncsisággal és lelkesedéssel olvastuk az új könyveket, és nem változott az sem, hogy ezeket az olvasmányélményeinket az év végén listába rendeztük. A héten kiderül, melyik kötet lett szerintünk 2020 legjobb könyve. Addig is itt az első adag, 50-től 41-ig!

...
Hírek

Hogyan kokainozik a magyar?

Magyar kóla címmel írta meg Dezső András a kokain magyarországi útját. Kívülről néztünk meg egy száz évvel ezelőtti kokainbarlangot a könyvbemutató városi sétáján, de kiderült az is, hogy ki volt Kokós Lexi.