Az olvasók szabadulnak Dan Browntól

Az olvasók szabadulnak Dan Browntól

Rostás Eni | 2012. július 10. |

Dan Brown vezeti azoknak az íróknak a listáját, akiknek könyveit legtöbbször ajándékozzák az Oxfam adománybolt-hálózat üzleteinek.

A Da Vinci-kód szerzője már nem büszkélkedhet minden idők leggyorsabban fogyó regényével, mióta E. L. James és A szürke ötven árnyalata leszorította a trónról. Egy dolgot azonban még a mamipornó sem tudott elvenni tőle, a kétes dicsőséget. Brown már negyedik éve vezeti az Oxfam adománybolt 685 üzletének leggyakrabban felajánlott szerző listáját, vagyis ő az az író, akinek a könyveitől a leggyakrabban szabadulnának az olvasók. Második helyen a skót krimiíró Ian Rankin áll, őt követi James Patterson, Alexander McCall Smith és John Grisham. Az amerikai jogi thrillerek mesterének, Grishamnak ez az első éve a listán.

A jótékonysági szervezet bestseller listáját mégsem az összeesküvés-ponyvában utazó sikeríró, hanem Stieg Larsson vezeti, már második éve. Őt J. K Rowling követi, a lista harmadik helyére pedig a szintén norvég krimiszerző, Jo Nesbø került. Az első ötbe befért még Lee Child és Terry Pratchett is. A listán a regények, valamint a krimi- és thrillerszerzők dominálnak, bár az adományozott könyvek nagy része non-fiction. Az Oxfam éves irodalmi fesztiválja éppen ezekben a napokban zajlik.

Olvass minket e-mailben is!

  • Személyes ajánló a legérdekesebb tartalmainkról!
  • Extra tartalom csak feliratkozóknak!
  • Így biztosan nem maradsz le a legfrissebb könyves hírekről!
  • Nem spammelünk, heti 1-2 levelet küldünk.

Könyves Magazin Hírlevél

TERMÉSZETESEN OLVASUNK
...
Zöld

Sokkal jobban hatnak a konteók, ha a közösség hiedelmeihez illeszkednek – Olvass bele az Emberarcú tudományba!

A különböző tudományterületek képviselőinek tanulmányaiból szerkesztett kötetben az alternatív világértelmezések, áltudományos elméletek és tudománytagadó tanok sorát járják körül. Olvass bele!

...
Zöld

3 ok, amiért a home office pszichésen megterhelő + 3 könyv segítségül

Ugyan a home office nagyobb szabadságot és autonómiát biztosíthat, olyan hátulütői vannak, amikre elsőre nem feltétlenül gondolnánk. 

...
Zöld

Mit tehet egy nő, ha lebénul az arca és elveszti a mosolyát? Olvass bele Sarah Ruhl könyvébe!

Sarah Ruhl az élete minden területén sikeresnek érezte magát, amikor az arca lebénult. Mi mindent jelent valójában egy mosoly? Mutatunk egy részletet a könyvéből!