Coelho kitörölte a gyerekkönyvet, amit Kobe Bryanttel közösen írt

.konyvesblog. | 2020. január 28. |

paulo-coelho.jpg

(Kép forrása)

Kobe Bryant és a világhírű brazil író, Paulo Coelho együtt dolgoztak egy gyerekkönyvön, az Az alkimista szerzője azonban törölte a kéziratot, miután eljutott hozzá a hír, hogy vasárnap Bryant helikopterbalesetben életét vesztette.

A 72 éves szerző az Associated Pressnek mondta el tegnap, hogy a projekt ötlete 2016-ban merült fel, amikor Bryant a húszéves NBA-s pályafutása után visszavonult. A könyv megírásába pár hónappal ezelőtt fogtak bele.

Coelho nem sokkal Bryant halála után jelentette be, hogy inkább törli a kéziratot, mint hogy a 41 éves NBA-bajnok nélkül fejezze be. „Töröltem a vázlatot, mert nincs értelme nélküle publikálni” – nyilatkozta az író, de hozzátette, hogy egy napon talán majd fog írni azokról a dolgokról, amelyeket a sportolótól tanult. Egy róla szóló gyerekkönyvnek azonban már nem látja értelmét. 

Coelho döntését Kobe Bryant sok rajongója csalódással fogadta, az írótól rengetegen kérték a közösségi médián keresztül, hogy ne törölje a szöveget. Szerintük a tervezett könyv sok nehéz sorsú gyereknek adhatott volna inspirációt.  

Az NBA-legendának nagyon fontos volt a példamutatás és az inspiráció. Erről szólt a Dear Basketball című verse is (ITT elolvasható a teljes szöveg). A visszavonulását bejelentő versből egy megható animációs rövidfilm is készült, amelyért 2018-ban Oscar-díjat kapott. A filmnek a sportoló volt az írója és a producere is, és a Disney munkatársával, Glen Keane-nel közösen készítette el az alkotást, melynek az ötszörös Oscar-díjas John Williams szerezte a zenéjét.

Dear Basketball from Fito Rosales on Vimeo.