Bret Easton Ellis lecsúszott az 50 árnyalat forgatókönyvéről

.konyvesblog. | 2012. október 10. |

Bár hónapokon keresztül valóságos kampányhadjáratot folytatott a Twitteren, a jelek szerint mégsem Bret Easton Ellis írja A szürke ötven árnyalatának forgatókönyvét. Több hónapos tárgyalást követően az alkotók ugyanis úgy döntöttek, hogy Kelly Marcel brit forgatókönyvírót bízzák meg a feladattal, aki íróként a jelenleg forgó Saving Mr. Banks című filmet, illetve a Terra Nova – Új világ című tévésorozatot jegyzi.

A The Hollywood Reporter egyébként már augusztusban közzétett egy „rövid listát”, melyen azoknak a neve szerepelt, akik a kiválasztási procedúra során bekerültek az utolsó körbe. Ezen már szerepelt Marcel neve is, Bret Easton Ellisé azonban már akkor sem.

Az író azonban a jelek szerint személyes sértésnek veszi, hogy a stúdió nem őt alkalmazza, holott egész nyáron attól zengett a Twitter, hogy – szerinte – ő lenne a legalkalmasabb erre a feladatra, és Marcel nevének közzétételét követően is látványos kirohanások formájában adott hangot nemtetszésének.

E L James regénye még mindig kirobbanthatatlannak tűnik a bestseller-listákról, igaz, a vezető helyet, például a New York Timesnál, azóta átvette az új Rowling-regény. Ám az eladásokra még így sem lehet panasz, hiszen az értékesített példányok száma jelenleg valahol 40 millió fölött jár. A rajongók addig is nagyban találgatnak, ki lenne a legjobb Ana és Christian szerepére, a Ladbrokes fogadóiroda szerint a legnagyobb esélye erre jelenleg Ryan Goslingnak és Mila Kunisnak lenne.