Ben Okri kapta a legrosszabb szexjelenet díját

.konyvesblog. | 2014. december 04. |

Bár komoly harc folyt érte, a legrosszabb szexjelenet díját idén végül a Booker-díjas Ben Okri vihette el a The Age of Magic című regényével. Ez Okri tizedik kötete, és egy csapat filmesről szól, akik a mesebeli Árkádia nyomait kutatva forgatnak egy dokumentumfilmet. A díjnyertes alkotás kipécézett szexjelenetében szenvedélyes simogatások, édes-keserű érzetek, és egy elszabaduló rakéta is felbukkannak, és ez már pont elég volt, hogy Oki megkapja a 2014-es év egyik legkínosabb irodalmi díját.

Az író nem tudta személyesen átvenni a díjat, de a jelek szerint sem őt, sem a kiadóját nem rázta meg különösebben az eset. Utóbbi képviselője, Laura Palmer például azt mondta, hogy ezzel teljesítették minden kiadó álom mesterhármasát, hiszen egyetlen év alatt besöpörhették a politikai könyvek díját, ezen kívül övék a Metadata Gold Standard-díj, és most a legrosszabb szexjelenet díja is.

Utóbbiért egyébként több neves író is versenyben volt, köztük Murakami Haruki világhírű japán író és az idei Man Booker-díjas ausztrál Richard Flanagan is.

Forrás: Guardian