Hírek szürke50

Az olvasók már szabadulnának a mamipornótól?

.konyvesblog. | 2016. március 24. |

(Kép forrása)

Több mint 125 millió példányban kelt el belőle világszerte, de az olvasók egy részének nyilvánvalóan elege van E.L. James szado-mazo trilógiájából. Nagy-Britannia egy bizonyos városában legalábbis egészen biztosan. Az önkéntes adományokat, felajánlásokat gyűjtő swanseai iroda ugyanis a napokban egyenesen arra kérte az embereket, ne vigyenek be több példányt A szürke ötven árnyalatából, mert már nem tudják hová tenni a köteteket. "Értékeljük az adományokat, de kevesebb Szürke50, és több hatvanas-hetvenes évekből származó hanglemez jobb lenne" - írta ki az iroda vezetője, Phil Broadhurst a Facebookon. Az üzletben már annyi mamipornó-könyv gyűlt össze, hogy a munkatársak szabályos erődöt tudtak építeni belőle.

Az Oxfam egy időben nyilvánosságra hozta, hogy melyik író művétől igyekeznek a leginkább megszabadulni az emberek. 2009 és 2012 között a kétes dicsőség Dan Browné volt.

Forrás: Guardian, Metro

TERMÉSZETESEN OLVASUNK
...
Zöld

Jordán Ferenc: Nem az a lényeg, hogy megjósoljuk a Föld jövőjét, hanem hogy alkalmazkodjunk [Podcast]

Litkai Gergely zöld podcastjének vendége Jordán Ferenc ökológus, akivel tavalyi nagy sikerű, Az ember vége a természet esélye című könyve apropóján beszélgettek.

...
Zöld

Túlélés vagy tanulás? John Holt könyve az iskolai kudarcok meglepő okait mutatja be – Olvass bele!

Miért jelent kudarcélményt sok gyerek számára az iskola? Olvass bele John Holt könyvébe!

...
Zöld

UFO-invázió nem lesz, de arrogáns azt gondolni, hogy egyedül vagyunk – Podcast Rab Árpád jövőkutatóval

Litkai Gergely a Bookline Zöld új podcastjében Rab Árpád jövőkutatóval beszélget Jane McGonigal Elképzelhető című könyvéről.