Az internet szépe

Valuska László | 2009. január 08. |

Igen, ezt a címet adták a szervezők neki, legalábbis a Literán ez szerepel, ami engem megnyugtat, mert szívesebben megyek szépségversenyre. Kár, hogy csak elírás, mert Az internet szerepe lenne a cím, de valószínűleg a Literában is érezték, hogy itt azért elég szép emberek beszélnek majd elég okos dolgokat ahhoz, hogy így adjanak hírt róla. Én világbékét szeretnék, és 23-as a számom, lehet szavazni.

Általában ha két ember elkezd az irodalom és az internet kapcsolatáról beszélgetni, akkor 3 perc után már ütköznek az ellentétek, meglátjuk, itt mi lesz. A Sirályba gyertek 19 órára.

Mennyire változtatja meg olvasási szokásainkat az internet? Miben nyújt többet, miben kevesebbet a digitális kultúra világa? Hogyan hat az online tartalomszolgáltatás az offline újságírásra és könyvnyomtatásra? Netes publikáció vagy folyóiratközlés − változott-e a két forma eltérő megítélése? Milyen új műfajokat teremt az internetes irodalmi lapok világa?

Az internet szépe az irodalmi életben – irodalmi netlapok. Meghívottak: Valuska László (könyvesblog), Balogh Endre (Prae.hu), Nagy Gabriella (Litera), Berka Attila (Spanyolnátha). Moderátor: Czapáry Veronika és Györe Gabriella. Forrás: Litera.hu

TERMÉSZETESEN OLVASUNK
...
Zöld

Esther Perel: A modern magány felfalja az életünket

Mi az a mesterséges intimitás, és milyen hatással van az életünkre? Esther Perel belga-amerikai pszichoterapeuta tartotta az idei Brain Bar záró előadását.

...
Zöld

Ez a könyv minden kérdésre válaszol, amit feltettél sörivás előtt, közben vagy után

Mark Dredge Sör mesterkurzusa az erjesztett ital karakterjegyeinek felismerése terén segít magabiztosságot szerezni, és abban is a segítségünkre siet, hogy megértsük, hogy kerültek oda.

...
Zöld

Csányi Vilmos: Biológiailag meg lehetne hosszabbítani az életet, de nem biztos, hogy érdemes

Csányi Vilmos és Barát József Jövőpánik Beszélgetések a lehetséges határairól című kötetében a jövő bizonytalanságairól beszélget tudományos igénnyel, így szóba kerül robotosítás, a közösségek átalakulása, szülőség és szerelem, de a biológiai határaink is.