Atwooddal ünnepelte a Nobel-díjat Alice Munro

.konyvesblog. | 2013. október 30. |

munro-atwood.jpg

(Kép forrása)

Alice Munro a hétvégén Margaret Atwooddal ünnepelte a Nobel-díjat. A szintén kanadai Atwood az elsők között fejezte ki örömét, miután a Nobel-bizottság októberben Munrónak ítélte a rangos irodalmi elismerést.

Miután a testület tagjai a bejelentés után nem érték el azonnal az írónőt, megkezdődött a viccelődés a néma telefonnal és a hangpostán bejelentett Nobel-díjjal. „Alice, gyere ki a szerszámos fészer mögül, és vedd fel a telefont!”, üzente akkor Atwood a Twitteren.

Margaret Atwood ugyancsak a Twitteren tette közzé azokat a fotókat, amelyek a két írónőt ábrázolják, akik vasárnap egy victoriai szállodában találkoztak. Az elsőn Munro és Atwood mosolyogva öleli át egymást, a másodikon egy-egy pohár pezsgővel koccintanak.

A Nobel-díjakat december 10-én ünnepélyes külsőségek között adják át Stockholmban, Alice Munro azonban már korábban jelezte, hogy egészségi okok miatt nem tudja személyesen átvenni a díjat.

Forrás: The Globe and Mail

TERMÉSZETESEN OLVASUNK
...
Zöld

Ezért érdemes edzened a képzeleted „izmait”

Egy új könyv szerint a gazdag képzelet nem valami isteni adottság, hanem fejleszthető tulajdonság. Le is írja, hogyan.

...
Zöld

Klímaváltozás helyett „halálos klímapusztítás”: ez a csere téged rávenne a cselekvésre?

Nem elég hatékonyak a jelenlegi kifejezéseink, amikor a klímaváltozás fenyegetéseiről beszélünk, állítja az ELTE PPK kutatója. Forgács Bálint új nyelvhasználatot javasol, hogy súlyának megfelelően kezelhessük a problémát. Mi könyveket ajánlunk a hír mellé.

...
Zöld

Kreatívabbak a babák, mint eddig gondoltuk + 5 könyv a kreativitásról

Magyar babák vettek részt abban a kutatásban, melyből kiderült, hogy a babák elég korán képesek kreatív módon kombinálni különböző fogalmakat. Könyvek hírek mellé.