Az Amerikai pszichó rendezője is Atwoodot adaptál

.konyvesblog. | 2017. május 24. |

alias-grace-620x412.jpgCímszerepben Sarah Gadon

Ha már most ki vagy borulva amiatt, hogy egyszer véget és A Szolgálólány meséjének sorozatváltozata, akkor van egy jó hírünk. Nem maradsz túl sokáig Atwood-regényből készült sorozat nélkül, ősszel érkezik ugyanis az Alias Grace-ből (1996) adaptált hatrészes minisorozat. A regényt az Amerikai pszichót jegyző Mary Harron rendezi, a producere Sarah Polley lett. 

'Ne hagyd, hogy a gazemberek legyűrjenek!' - A szolgálólány meséje 30 éve érvényben

Donald Trump elnökké választása hatással van az irodalomfogyasztási szokásokra is: a klasszikus disztópiák újra a sikerlistákat ostromolják. Az alternatív tények megjelenésével párhuzamosan George Orwell 1984-e az első lett az Amazon eladási listáján, amit hamarosan követett A szolgálólány meséje, Margaret Atwood regénye. A politika mellett ehhez némi köze volt azért az amerikaifutball-bajnokság döntőjének, a Super Bowl-nak is.

A történet szerint egy Grace Mark nevű szolgálót elítélnek a főnöke, Thomas Kinnear, és annak házvezetőnő szeretője, Nancy Montgomery 1843-as meggyilkolásáért. Néhányan hisznek az ártatlanságában, néhányan azt gondolják, a nő maga az ördög. Grace életfogytig tartó börtönbüntetését tölti, és azt állítja, semmilyen emléke nincs a gyilkosságokról. A nőt egy Dr. Simon Jordan nevű terapeuta és csapata veszi kezelésbe, hogy kiderüljön, hidegvérű gyilkos-e, vagy a körülmények áldozata. 

Ha az Atwood-adaptáció lesz 2017 legnagyobb trendje, akkor szeretnénk kérni egy-egy sorozatot A vak bérgyilkosból és a The Edible Womanből. Az Alias Grace pedig a tippjeink szerint hamarosan magyarul is megjelenik.

UPDATE: Annyira hamar, hogy ősszel érkezik a Jelenkornál, Csonka Ágnes fordításában. Csonka Ágnes korábban többek között Emma Donoghue-t és Gillian Flynn-t fordított. 

Forrás: EW

TERMÉSZETESEN OLVASUNK
...
Zöld

Jordán Ferenc: Nem az a lényeg, hogy megjósoljuk a Föld jövőjét, hanem hogy alkalmazkodjunk [Podcast]

Litkai Gergely zöld podcastjének vendége Jordán Ferenc ökológus, akivel tavalyi nagy sikerű, Az ember vége a természet esélye című könyve apropóján beszélgettek.

...
Zöld

Túlélés vagy tanulás? John Holt könyve az iskolai kudarcok meglepő okait mutatja be – Olvass bele!

Miért jelent kudarcélményt sok gyerek számára az iskola? Olvass bele John Holt könyvébe!

...
Zöld

UFO-invázió nem lesz, de arrogáns azt gondolni, hogy egyedül vagyunk – Podcast Rab Árpád jövőkutatóval

Litkai Gergely a Bookline Zöld új podcastjében Rab Árpád jövőkutatóval beszélget Jane McGonigal Elképzelhető című könyvéről.