A True Detective-es Fukunaga rendez filmet King egyik legfélelmetesebb regényéből

.konyvesblog. | 2014. december 08. |

Jövő nyártól forog Stephen King egyik legparásabb regényének, az Aznak a filmváltozata. A regénnyel nem ez lesz az első adaptációs próbálkozás, hiszen az eredetileg 1986-ban megjelent műnek 1990-ben már elkészült egy 190 perces tévéváltozata. Most azonban nem más nyúl a műfaj nagy klasszikusához, mint Cary Fukunaga, A törvény nevében rendezője. A tervek szerint a film kétrészes lesz: az első rész arra koncentrál, hogy Krajcáros hogyan terrorizálja a gyerekeket, a második rész pedig az immáron felnőtt srácok bosszújáról szól. A verzióra állítólag Stephen King is áldását adta. A forgatókönyvet a rendező Chase Palmerrel közösen írja. 

Korábban ezt írtuk a könyvről: 

A helyszín természetesen egy észak-amerikai kisváros a festői, mégis zord Maine államban, és ennek a kisvárosnak kimondottan kegyetlen a históriája, véres cseresznyével a tetején: harmincvalahány évente gyilkosságsorozat hasít végig a közösségen, gyerekek halnak sorban szörnyű halált, ám elkövető sosem akad, sőt, mintha a mindenkori hatóságok igyekeznének eltussolni az egészet. A felnőttek nem látnak, mert nem láthatnak a színfalak mögé, jelen esetben a városi csatornába le, ahol egy történelem előtti, intergalaktikus, multidimenzionális szörny lakozik, emberhúsra éhesen. A titkát egy gyerekcsapat fejti meg, akik kora-tinédzserként összecsapnak Azzal, és úgy hiszik, végeztek vele, ám felnőttként rá kell jönniük, a szörnyeteg idő- és varázslatállóbb, mint ahogyan éretlenül hitték. Kénytelenek hát megint szembenézni Azzal, amitől életükben legjobban féltek...

Forrás: Vulture

TERMÉSZETESEN OLVASUNK
...
Zöld

Jordán Ferenc: Az ember találmánya a szaporodáshoz való jog - Olvass bele a biológus könyvébe!

Litkai Gergely a Bookline Zöld podcastjének következő adásában Jordán Ferenc hálózatkutatóbiológussal beszélget Az ember vége a természet esélye című könyvéről. Olvass bele a kötetbe!

...
Zöld

Túlélés vagy tanulás? John Holt könyve az iskolai kudarcok meglepő okait mutatja be – Olvass bele!

Miért jelent kudarcélményt sok gyerek számára az iskola? Mi az oka, hogy rengeteg gyerek unatkozik, feszeng, retteg az órákon, és alig tanul valamit? Mi történik valójában az osz­tályteremben? Hogy lesz az egyik gyerekből „jó”, a másikból pedig „rossz tanuló”? Olvass bele John Holt könyvébe!

...
Zöld

UFO-invázió nem lesz, de arrogáns azt gondolni, hogy egyedül vagyunk – Podcast Rab Árpád jövőkutatóval

Litkai Gergely a Bookline Zöld új podcastjében Rab Árpád jövőkutatóval beszélget Jane McGonigal Elképzelhető című könyvéről.