A szado-mazo Mr. Grey jött, látott, minden könyvet maga mögé utasított

.konyvesblog. | 2015. június 23. |

A fanyalgók tovább fanyaloghatnak, a rajongók tovább örülhetnek - a könyv, amelyben Christian Grey farka önálló életet él, pillanatok alatt az eladási listák élére került.

Mindössze négy nap alatt mintegy 1,1 millió példányban kelt el E.L. James erotikus bestsellersoroza, A szürke ötven árnyalata legújabb, Grey című negyedik kötete nyomtatott, elektronikus és hangoskönyv formában - közölte a sorozat kiadója, a Vintage Books. A Grey előrendelései nyomán 2015 legkeresettebb e-könyve lett az Amazon.com-on és csütörtöki megjelenésekor azonnal az online bestsellerlista első helyén nyitott. A Vintage Books a nagy keresletre való tekintettel újabb egymillióval növeli meg a nyomtatott példányok számát.

James meglepetésként alig egy hónapja jelentette be, hogy az olvasók kérésére megírta a negyedik kötetet, amely a milliárdos üzletember és egy diáklány, Anastasie Steele erotikus kapcsolatát ezúttal a férfi, Christian Grey szemszögéből ábrázolja. A trilógia könyvei 125 millió példányban keltek el világszerte. A szürke ötven árnyalata minden idők legnagyobb példányszámban elkelt Kindle-könyve lett.

A trilógia első kötetéből, A szürke ötven árnyalatából film is készült Dakota Johnson és Jamie Dornan főszereplésével. A mozira világszerte több mint 500 millió dollárért váltottak jegyet a nézők. Szó van a második és a harmadik kötet megfilmesítéséről is, bár egyes kritikusok szerint a film átlépett egy határt, és szexjelenetei már nem egészségesek, hanem rombolóak. Indiában, Malajziában, Indonéziában és Kenyában be is tiltották a produkciót erotikus tartalma miatt.

Forrás: MTI, kép: giphy

TERMÉSZETESEN OLVASUNK
...
Zöld

Jordán Ferenc: Nem az a lényeg, hogy megjósoljuk a Föld jövőjét, hanem hogy alkalmazkodjunk [Podcast]

Litkai Gergely zöld podcastjének vendége Jordán Ferenc ökológus, akivel tavalyi nagy sikerű, Az ember vége a természet esélye című könyve apropóján beszélgettek.

...
Zöld

Túlélés vagy tanulás? John Holt könyve az iskolai kudarcok meglepő okait mutatja be – Olvass bele!

Miért jelent kudarcélményt sok gyerek számára az iskola? Olvass bele John Holt könyvébe!

...
Zöld

UFO-invázió nem lesz, de arrogáns azt gondolni, hogy egyedül vagyunk – Podcast Rab Árpád jövőkutatóval

Litkai Gergely a Bookline Zöld új podcastjében Rab Árpád jövőkutatóval beszélget Jane McGonigal Elképzelhető című könyvéről.