A saját nevéért perel egy kiadót Scarlett Johansson

.konyvesblog. | 2013. június 11. |

Scarlett johansson pics 1600 x 1200.jpg

Scarlett Johansson levédette a Scarlett Johanssonságát. Más magyarázat nem lehet arra, hogy a színésznő beperelte a JC Lattes nevű francia kiadót, mert egyik szerzőjük könyvének karakterét pont úgy hívják, mint őt. Az hagyján, de még úgy is néz ki! Most a személyiségi jogainak illetéktelen felhasználása miatt követel kártérítést, és megtiltja, hogy a könyv jogait bárkire is átruházzák, sőt az adaptációt sem engedélyezi. Már a húsvér Johansson, nem a papíralapú.

A The First Thing We Look At című regényben fiatal nő bukkan fel egy szerelő ajtajában, és kér tőle segítséget. A férfi eleinte azt hiszi, hogy magával a híres filmszínésznővel áll szemben, de hatvan oldallal később kiderül, hogy csak a megdöbbentő hasonlósággal, és Jeanine Foucaprezzel.

Gregoire Delacourt, a regény szerzője a Le Figaro nevű francia lapnak elmondta, hogy megdöbbentette a per híre, és beismerte, hogy a főhőst Ryan Goslingról, könyvbéli főnökét pedig Gene Hackmanről mintázta. Szerinte ezek a figurák velünk élnek, és regénybe emelésük megfelel korunk fantáziáinak, valamint azt is megjegyezte, hogy Johansson szerelmi életének részletei sem titkosak az internet népe előtt, a közönség pedig úgy érzi, ismeri a színésznőt. Ez a könyv amúgyis csak fikció, az ő karaktere nem Scarlett Johansson, hanem Jeanine Foucaprez.

A regény „a látszat diktatúrája, és a nők igazi szépsége” közötti viszonyt tárja fel, és a szerző választása azért épp Johanssonra esett, mert napjainkban ő testesíti meg a szépséget.  

A The First Thing We Look At március 20-án jelent meg Franciaországban, azóta már bestseller.

Forrás: Hollywood Reporter

TERMÉSZETESEN OLVASUNK
...
Zöld

Esther Perel: A modern magány felfalja az életünket

Mi az a mesterséges intimitás, és milyen hatással van az életünkre? Esther Perel belga-amerikai pszichoterapeuta tartotta az idei Brain Bar záró előadását.

...
Zöld

Ez a könyv minden kérdésre válaszol, amit feltettél sörivás előtt, közben vagy után

Mark Dredge Sör mesterkurzusa az erjesztett ital karakterjegyeinek felismerése terén segít magabiztosságot szerezni, és abban is a segítségünkre siet, hogy megértsük, hogy kerültek oda.

...
Zöld

Csányi Vilmos: Biológiailag meg lehetne hosszabbítani az életet, de nem biztos, hogy érdemes

Csányi Vilmos és Barát József Jövőpánik Beszélgetések a lehetséges határairól című kötetében a jövő bizonytalanságairól beszélget tudományos igénnyel, így szóba kerül robotosítás, a közösségek átalakulása, szülőség és szerelem, de a biológiai határaink is.