A Műút folyóiratnak elfogyott a pénze, nem tudják kinyomtatni az új lapszámot

A Műút folyóiratnak elfogyott a pénze, nem tudják kinyomtatni az új lapszámot

.konyvesblog. | 2019. március 06. |

muut.jpg

A Műút nem tudja nyomdába adni a februári, már nyomdakész lapszámát – olvasható a folyóirat közleményében. Mint írják, a pénzhiány oka, hogy az NKA Szépirodalom Kollégiuma csak március elsején írta ki a pályázatát a 2019-es évre, így — sikeres pályázat esetén —  csak júliusban esedékes a folyósított támogatás.

A közleményben azt is hozzáteszik, hogy ráadásul időközben Miskolc Megyei Jogú Város Önkormányzata is visszavágta a legutóbbi Közgyűlésén az eddigi évi 1 millió forintos támogatását évi 800 ezer forintra. A lap azt írta, hogy a már elfogadott anyagok (miként a nyomdakész lapszám is), és a felkérések alapján készülő írások még meg fognak jelenni. Viszont a március 13-ra tervezett lapszámbemutató elmarad.

A magyar folyóiratok legfontosabb támogatója, az NKA valóban csak április 1-e után fogja kiértékelni a beérkezett pályázatokat. A döntés elhúzódása valószínűleg a Műúton kívül más lapok számára is anyagi problémákat fog okozni. 

Forrás: 444

TERMÉSZETESEN OLVASUNK
...
Zöld

5 empatikus készség, ami megmentheti a párkapcsolatodat

Nincs párkapcsolat konfliktus nélkül – a kérdés tehát nem az, hogyan kerüljünk el egy összezördülést, hanem hogy hogyan kezeljük együttérzéssel. Íme öt tipp egy egészségesebb kapcsolatért.

...
Zöld

8 meglepő tény arról, hogyan hat az olvasás az agyadra

Hogyan hat egy jó könyv a memóriánkra? Milyen pszichés problémákkal szemben segít az olvasás? Az olvasás jótékony hatásait gyűjtöttük össze nyolc pontban.

...
Zöld

Meg fogsz lepődni, hogy milyen régi a reggeli kávéd

Biológusok megfejtették, hogy az arabica kávé több százezer évvel ezelőtt, természetes kereszteződés folytán alakult ki. Könyvek hírek (és kávé) mellé.