A Marvel pattanásig feszíti a Thor-rajongók idegeit

.konyvesblog. | 2014. szeptember 30. |

Az Egyesült Államokban szerdától kapható az új Thor-képregény, melyben a Marvel-univerzum egyik legrégebbi szuperhőse nőként létezik tovább. A döntés óriási felhördülést váltott ki a nyáron, Jason Aaron, a sorozat írója azonban a The Wall Street Journal kulturális blogján megjelent interjújában most több apró részletet is elárult a váltásról.

Thor esetében Aaron számára az egyik legfontosabb pont mindig is az volt, hogy a kalapácsot csak az arra méltó tudta felemelni. Az Original Sin című képregényben Nick Fury azonban a szuperhős fülébe suttogott valamit (hogy mit, azóta is titok), mire Thor hirtelen elejtette a pörölyt, és azóta sem tudja felemelni. Hogy egészen pontosan mit mondott neki Fury, azt feszegetni fogja a szerdán megjelenő szám is.

A sztori egyik sarkalatos pontja tehát, hogy a kalapácsot csak egy arra méltó személyiség emelheti fel, Aaron számára pedig egy idő után teljesen világossá vált, hogy az illetőnek nőnek kell lennie. Thor történetében már volt rá példa, hogy a Mjölnirt egyszer-egyszer női karakter (például Wonder Woman az egyik crossoverban) emelje a magasba, de Aaron arra törekedett, hogy a női szereplő ne csak néhány jelenet erejéig kapja fel a kalapácsot, hanem hosszabb ideig a birtokában legyen.

Az új főhős egyébként Thor környezetéből érkezik, de Aaron az interjúban nem volt hajlandó elárulni, hogy ki lesz az, csupán utalt arra, hogy Thor mellett nagyon sok olyan nő van (Thor anyjától kezdve Jane Fosterig), illetve volt, akik segítették őt. Nem akart teljesen új karaktert bevezetni, így egy olyan figurát választott, akit az olvasók már ismerhetnek Thor környezetéből, de hogy ki is ő, az a szerdán megjelenő első részből se fog kiderülni egészen pontosan.

TERMÉSZETESEN OLVASUNK
...
Zöld

Jordán Ferenc: Nem az a lényeg, hogy megjósoljuk a Föld jövőjét, hanem hogy alkalmazkodjunk [Podcast]

Litkai Gergely zöld podcastjének vendége Jordán Ferenc ökológus, akivel tavalyi nagy sikerű, Az ember vége a természet esélye című könyve apropóján beszélgettek.

...
Zöld

Túlélés vagy tanulás? John Holt könyve az iskolai kudarcok meglepő okait mutatja be – Olvass bele!

Miért jelent kudarcélményt sok gyerek számára az iskola? Olvass bele John Holt könyvébe!

...
Zöld

UFO-invázió nem lesz, de arrogáns azt gondolni, hogy egyedül vagyunk – Podcast Rab Árpád jövőkutatóval

Litkai Gergely a Bookline Zöld új podcastjében Rab Árpád jövőkutatóval beszélget Jane McGonigal Elképzelhető című könyvéről.