A férfiak sokkal könnyebben félbehagyják a könyveket, mint a nők

Egy friss kutatás szerint, amelyben az Egyesült Királyságban élők ekönyv-olvasási szokásait vizsgálták, arra jutottak, hogy a férfiak könnyebben félretesznek egy könyvet, mint a nők.

Könyves Magazin | 2020. április 29. |

via GIPHY

Az Audience Agency által végzet vizsgálat szerint sok férfi félbehagyja a neki nem tetsző könyvet még az ötvenedik oldal előtt, míg a nők legalább száz oldalt elolvasnak. Szintén érdekes információ, hogy nagyon kevesen vannak azok, akik végigolvassák a megvásárolt ekönyveket: az emberek 75%-a csak a könyvek 5%-át fejezi be, és az olvasóknak csak a 25-50%-a fejezi be a könyvek többségét.

A kutatók arra is kíváncsiak voltak, hogy a sorozatnézés befolyásolja-e, hogy az emberek végig tudják-e olvasni a könyveket. Arra jutottak, hogy nem lehet hibáztatni a tévébámulást. A Netflix nézése tehát nem függ össze az olvasási szokásokkal ilyen téren. Viszont az kiderült, hogy ha valakit érdekel egy bizonyos műfaj és olyan sorozatokat néz, nagyobb eséllyel vesz kézbe hasonló tematikájú könyveket is.   

Szintén kiderült a felmérésekből, hogy az emberek szívesebben olvasnak szépirodalmat a hétvégén, és hogy a 18-24 évesek olvassák a legtöbb verset. Legalábbis minden ötödik fiatal olvasott legalább egy verset az elmúlt évben.

Forrás: The Times/Lithub

Kapcsolódó cikkek
...
Promóció

A 70 éves Móra ezekkel a könyvekkel készült a virtuális könyvfesztiválra

Hetvenéves idén a Móra Kiadó, amely rengeteg kiadvánnyal és programmal készült az évfordulóra és a könyvfesztiválra, a járvány és a karantén miatt viszont újra kellett tervezniük mindent. Az olvasók viszont így sem maradnak könyvek nélkül, a kiadó most pedig elárulja, mire számíthatunk.

...
Hírek

Lengyelország nulla százalékra csökkentené a könyvek áfakulcsát

Lengyelország a koronavírus-járvány miatt nehéz helyzetbe kerülő könyvkiadók érdekében nulla százalékra csökkentené a nyomtatott könyvek utána fizetendő áfa kulcsát.

...
Nagy

Megmutatjuk a 21. század könyvtárát, a finn könyvmennyországot!

Rengeteg képen mutatjuk meg, hogy az analóg és digitális kultúrát hogyan ötvözik a finnek: tanulj, gondolkozz és érezd jól magad, ez a legfőbb üzenete az őrületes könyvtárnak, amiben mindössze 100 ezer könyvet tartanak a polcokon a világ egyik legszebb épületében.

TERMÉSZETESEN OLVASUNK
...
Zöld

Jordán Ferenc: Nem az a lényeg, hogy megjósoljuk a Föld jövőjét, hanem hogy alkalmazkodjunk [Podcast]

Litkai Gergely zöld podcastjének vendége Jordán Ferenc ökológus, akivel tavalyi nagy sikerű, Az ember vége a természet esélye című könyve apropóján beszélgettek.

...
Zöld

Túlélés vagy tanulás? John Holt könyve az iskolai kudarcok meglepő okait mutatja be – Olvass bele!

Miért jelent kudarcélményt sok gyerek számára az iskola? Olvass bele John Holt könyvébe!

...
Zöld

UFO-invázió nem lesz, de arrogáns azt gondolni, hogy egyedül vagyunk – Podcast Rab Árpád jövőkutatóval

Litkai Gergely a Bookline Zöld új podcastjében Rab Árpád jövőkutatóval beszélget Jane McGonigal Elképzelhető című könyvéről.