A feminista Thor bezúzza kritikusai állkapcsát

.konyvesblog. | 2015. február 25. |

c3ed2e72-1cce-40e0-aa1b-58edd248dd57-bestsizeavailable.jpeg

Alig pár héttel azután, hogy egy tizenegy éves kislány reklamált a DC-nek a kevés szuperhősnő miatt, a Marvel Thorja megtámadta a kritikusokat, akik szerint a feminizmus mindent tönkretesz. A képregény legutóbbi számában a női Thor végleges, és csattanós választ adott azoknak, akik új identitását kritizálták. Szivacsembernek (Absorbing Man), aki azzal piszkálta, hogy mégis milyen Thor ő, egyszerűen eltörte az állkapcsát.

„Thor? Te most szórakozol velem? Thornak kéne, hogy hívjalak? Az átkozott feministák mindent elrontanak” – méltatlankodott Szivacsember, majd hozzátette, hogy Thor férfi, ráadásul az egyik utolsó férfias férfi, és ha a kalapácsos asszony szuperhőscsaj akar lenni, kreáljon magának saját identitást.

4bd50c9b-92fa-492a-b5c3-9069bf479921-705x1020.jpeg

Mi mondjuk nem nagyon szórakoznánk egy szuperhőssel, aki ilyen lazán megpörget egy ekkora kalapácsot, főleg nem használnánk vele szemben a feminista jelzőt úgy, mintha egy négybetűs szitokszó (pl. a fuck) lenne. Thor nem pityergett a sarokban a kritikusok miatt, inkább bebizonyította, hogy a szuperhősséget nem az első- és másodlagos nemi jellegekben mérik.

Az állkapocsrombolást az Entertainment Weekly kritikusa is elismerte, aki szerint a jelenet úgy is nagyszerű, ha nem helyezzük bele a Marvelt ért kritika kontextusába, ha viszont belehelyezzük, úgy egészen szórakoztató.

„Nagyon szeretném, ha Macskanőről, Hawkgirl-ről (Sólyomlányról) vagy bármelyik másik Igazság Ligás lányról is létezne figura. Szeretem a képregényeiket, de sokkal jobban szeretném őket, ha több lány volna bennük.” – írta a DC-nek a tizenegy éves Rowan. Ha olvasta az új Thort, most biztos nagyon elégedett.

Forrás: Guardian

 

TERMÉSZETESEN OLVASUNK
...
Zöld

Esther Perel: A modern magány felfalja az életünket

Mi az a mesterséges intimitás, és milyen hatással van az életünkre? Esther Perel belga-amerikai pszichoterapeuta tartotta az idei Brain Bar záró előadását.

...
Zöld

Ez a könyv minden kérdésre válaszol, amit feltettél sörivás előtt, közben vagy után

Mark Dredge Sör mesterkurzusa az erjesztett ital karakterjegyeinek felismerése terén segít magabiztosságot szerezni, és abban is a segítségünkre siet, hogy megértsük, hogy kerültek oda.

...
Zöld

Csányi Vilmos: Biológiailag meg lehetne hosszabbítani az életet, de nem biztos, hogy érdemes

Csányi Vilmos és Barát József Jövőpánik Beszélgetések a lehetséges határairól című kötetében a jövő bizonytalanságairól beszélget tudományos igénnyel, így szóba kerül robotosítás, a közösségek átalakulása, szülőség és szerelem, de a biológiai határaink is.