A feminista Thor bezúzza kritikusai állkapcsát

.konyvesblog. | 2015. február 25. |

c3ed2e72-1cce-40e0-aa1b-58edd248dd57-bestsizeavailable.jpeg

Alig pár héttel azután, hogy egy tizenegy éves kislány reklamált a DC-nek a kevés szuperhősnő miatt, a Marvel Thorja megtámadta a kritikusokat, akik szerint a feminizmus mindent tönkretesz. A képregény legutóbbi számában a női Thor végleges, és csattanós választ adott azoknak, akik új identitását kritizálták. Szivacsembernek (Absorbing Man), aki azzal piszkálta, hogy mégis milyen Thor ő, egyszerűen eltörte az állkapcsát.

„Thor? Te most szórakozol velem? Thornak kéne, hogy hívjalak? Az átkozott feministák mindent elrontanak” – méltatlankodott Szivacsember, majd hozzátette, hogy Thor férfi, ráadásul az egyik utolsó férfias férfi, és ha a kalapácsos asszony szuperhőscsaj akar lenni, kreáljon magának saját identitást.

4bd50c9b-92fa-492a-b5c3-9069bf479921-705x1020.jpeg

Mi mondjuk nem nagyon szórakoznánk egy szuperhőssel, aki ilyen lazán megpörget egy ekkora kalapácsot, főleg nem használnánk vele szemben a feminista jelzőt úgy, mintha egy négybetűs szitokszó (pl. a fuck) lenne. Thor nem pityergett a sarokban a kritikusok miatt, inkább bebizonyította, hogy a szuperhősséget nem az első- és másodlagos nemi jellegekben mérik.

Az állkapocsrombolást az Entertainment Weekly kritikusa is elismerte, aki szerint a jelenet úgy is nagyszerű, ha nem helyezzük bele a Marvelt ért kritika kontextusába, ha viszont belehelyezzük, úgy egészen szórakoztató.

„Nagyon szeretném, ha Macskanőről, Hawkgirl-ről (Sólyomlányról) vagy bármelyik másik Igazság Ligás lányról is létezne figura. Szeretem a képregényeiket, de sokkal jobban szeretném őket, ha több lány volna bennük.” – írta a DC-nek a tizenegy éves Rowan. Ha olvasta az új Thort, most biztos nagyon elégedett.

Forrás: Guardian