Tizenegy éves kislány panaszkodott a DC-nek a kevés női szuperhős miatt

Tizenegy éves kislány panaszkodott a DC-nek a kevés női szuperhős miatt

.konyvesblog. | 2015. február 05. |

marvel-lady-superheroes.jpg

(kép forrása)

A 11 éves Rowan a születésnapjára kapta meg az Igazság Ligája chibi (minifigura)-készletét, és felháborodott, amikor látta, hogy az tíz szuperhőst, és mindössze két szuperhősnőt tartalmaz. A lánynak az sem tetszett, hogy míg a női szuperhősök mind rózsaszín, lila, vagy valamilyen lányos hátteret kaptak, addig a férfifigurák háttérszínei többfélék voltak: pirosak, feketék vagy éppen sötétkékek.

Rowan mindjárt meg is fogalmazta panaszlevelét a képregényes cégnek:

Kedves DC Comics,

Rowan vagyok és tizenegy éves. Imádom a szuperhősöket és egész kicsi korom óta olvasok képregényeket és nézek szuperhősfilmeket és rajzfilmeket. Mivel lány vagyok, feldühít, hogy nincs valami sok szuperhősnő a DC képregényeiben és filmjeiben.

A születésnapomra kaptam néhány Igazság Ligája chibit. A gyűjtőfüzetben észrevettem, hogy csak két lány chibi létezik, és tíz fiú. A lány figurák háttere pedig mindig rózsaszín vagy lila.

Emlékszem, hogy egészen kicsi koromban is néztem Igazság Ligája rajzfilmeket az apukámmal. Több Superman és Batman film létezik, de Wonder Womanről egy sincs. Van Flash (a Villám) sorozatuk, de Wonder Woman nincs. A Marvelnek van egy filmje még egy beszélő fáról és egy mosómedvéről is, de a DC nem csinál filmet Wonder Womanről.

Nagyon szeretném, ha Macskanőről, Hawkgirl-ről (Sólyomlányról) vagy bármelyik másik Igazság Ligás lányról is létezne figura. Szeretem a képregényeiket, de sokkal jobban szeretném őket, ha több lány volna bennük.

Megkérdeztem egy csomó ismerősömet, hogy olvasnának-e olyan képregényeket és néznének-e olyan filmeket, amiben lányok vannak, és mind azt mondták, hogy igen.

Kérem, tegyenek valamit az ügy érdekében. A lányok is olvasnak képregényeket, és érdeklik is őket.

Tisztelettel:

Rowan

 

Rowan levele úgy lett széles körben ismert, hogy a család egyik barátja, David M. Perry írt róla egy blogposztot, ami később vírusként terjedt el a Twitteren. A DC Comics két tweetben válaszolt a lánynak, de személyes levelet nem küldtek neki az ügyben. Megköszönték az észrevételeit, és azt ígérték, dolgoznak azon, hogy több női szuperhősről szóló sorozat készüljön. „Igen, Rowan, a lányok is olvasnak képregényeket! Jelenleg egy Wondar Woman-film és egy Supergirl-sorozat készítése is folyamatban van, hamarosan pedig újabb girl power-bejelentések következnek!” - írta a képregényóriás a Twitteren. 

Rowan nagyon örül, hogy a levele ilyen hullámokat vetett, viszont nagyon bántja, hogy sokan azt hiszik, nem is ő írta a levelet, sőt, többen még a létezésében is kételkednek.„Remélem, hogy a DC (és a Marvel is) változtatni fog. Hiszek abban, hogy a dolgok mehetnek másként is, és bízom benne, hogy az emberek, akik olvassák a levelem, egyetértenek majd velem, és főleg remélem, hogy ők is írnak majd hasonló leveleket, mert félek, hogy az enyém önmagában nem lesz elég az igazi változáshoz.” 

Forrás: HuffPost

 

Olvass minket e-mailben is!

  • Személyes ajánló a legérdekesebb tartalmainkról!
  • Extra tartalom csak feliratkozóknak!
  • Így biztosan nem maradsz le a legfrissebb könyves hírekről!
  • Nem spammelünk, heti 1-2 levelet küldünk.

Könyves Magazin Hírlevél

TERMÉSZETESEN OLVASUNK
...
Zöld

3 ok, amiért a home office pszichésen megterhelő + 3 könyv segítségül

Ugyan a home office nagyobb szabadságot és autonómiát biztosíthat, olyan hátulütői vannak, amikre elsőre nem feltétlenül gondolnánk. 

...
Zöld

Mit tehet egy nő, ha lebénul az arca és elveszti a mosolyát? Olvass bele Sarah Ruhl könyvébe!

Sarah Ruhl az élete minden területén sikeresnek érezte magát, amikor az arca lebénult. Mi mindent jelent valójában egy mosoly? Mutatunk egy részletet a könyvéből!

...
Zöld

A narcisztikus személyiség kinőhető? + 2 könyv a témában

Kutatás készült arról, hogyan változnak a narcisztikus személyiségjegyek az ember élete során. A cikk végén két könyvet is ajánlunk a narcizmus témájában.