Tizenegy éves kislány panaszkodott a DC-nek a kevés női szuperhős miatt

Tizenegy éves kislány panaszkodott a DC-nek a kevés női szuperhős miatt

.konyvesblog. | 2015. február 05. |

marvel-lady-superheroes.jpg

(kép forrása)

A 11 éves Rowan a születésnapjára kapta meg az Igazság Ligája chibi (minifigura)-készletét, és felháborodott, amikor látta, hogy az tíz szuperhőst, és mindössze két szuperhősnőt tartalmaz. A lánynak az sem tetszett, hogy míg a női szuperhősök mind rózsaszín, lila, vagy valamilyen lányos hátteret kaptak, addig a férfifigurák háttérszínei többfélék voltak: pirosak, feketék vagy éppen sötétkékek.

Rowan mindjárt meg is fogalmazta panaszlevelét a képregényes cégnek:

Kedves DC Comics,

Rowan vagyok és tizenegy éves. Imádom a szuperhősöket és egész kicsi korom óta olvasok képregényeket és nézek szuperhősfilmeket és rajzfilmeket. Mivel lány vagyok, feldühít, hogy nincs valami sok szuperhősnő a DC képregényeiben és filmjeiben.

A születésnapomra kaptam néhány Igazság Ligája chibit. A gyűjtőfüzetben észrevettem, hogy csak két lány chibi létezik, és tíz fiú. A lány figurák háttere pedig mindig rózsaszín vagy lila.

Emlékszem, hogy egészen kicsi koromban is néztem Igazság Ligája rajzfilmeket az apukámmal. Több Superman és Batman film létezik, de Wonder Womanről egy sincs. Van Flash (a Villám) sorozatuk, de Wonder Woman nincs. A Marvelnek van egy filmje még egy beszélő fáról és egy mosómedvéről is, de a DC nem csinál filmet Wonder Womanről.

Nagyon szeretném, ha Macskanőről, Hawkgirl-ről (Sólyomlányról) vagy bármelyik másik Igazság Ligás lányról is létezne figura. Szeretem a képregényeiket, de sokkal jobban szeretném őket, ha több lány volna bennük.

Megkérdeztem egy csomó ismerősömet, hogy olvasnának-e olyan képregényeket és néznének-e olyan filmeket, amiben lányok vannak, és mind azt mondták, hogy igen.

Kérem, tegyenek valamit az ügy érdekében. A lányok is olvasnak képregényeket, és érdeklik is őket.

Tisztelettel:

Rowan

 

Rowan levele úgy lett széles körben ismert, hogy a család egyik barátja, David M. Perry írt róla egy blogposztot, ami később vírusként terjedt el a Twitteren. A DC Comics két tweetben válaszolt a lánynak, de személyes levelet nem küldtek neki az ügyben. Megköszönték az észrevételeit, és azt ígérték, dolgoznak azon, hogy több női szuperhősről szóló sorozat készüljön. „Igen, Rowan, a lányok is olvasnak képregényeket! Jelenleg egy Wondar Woman-film és egy Supergirl-sorozat készítése is folyamatban van, hamarosan pedig újabb girl power-bejelentések következnek!” - írta a képregényóriás a Twitteren. 

Rowan nagyon örül, hogy a levele ilyen hullámokat vetett, viszont nagyon bántja, hogy sokan azt hiszik, nem is ő írta a levelet, sőt, többen még a létezésében is kételkednek.„Remélem, hogy a DC (és a Marvel is) változtatni fog. Hiszek abban, hogy a dolgok mehetnek másként is, és bízom benne, hogy az emberek, akik olvassák a levelem, egyetértenek majd velem, és főleg remélem, hogy ők is írnak majd hasonló leveleket, mert félek, hogy az enyém önmagában nem lesz elég az igazi változáshoz.” 

Forrás: HuffPost

 

TERMÉSZETESEN OLVASUNK
...
Zöld

Esther Perel: A modern magány felfalja az életünket

Mi az a mesterséges intimitás, és milyen hatással van az életünkre? Esther Perel belga-amerikai pszichoterapeuta tartotta az idei Brain Bar záró előadását.

...
Zöld

Ez a könyv minden kérdésre válaszol, amit feltettél sörivás előtt, közben vagy után

Mark Dredge Sör mesterkurzusa az erjesztett ital karakterjegyeinek felismerése terén segít magabiztosságot szerezni, és abban is a segítségünkre siet, hogy megértsük, hogy kerültek oda.

...
Zöld

Csányi Vilmos: Biológiailag meg lehetne hosszabbítani az életet, de nem biztos, hogy érdemes

Csányi Vilmos és Barát József Jövőpánik Beszélgetések a lehetséges határairól című kötetében a jövő bizonytalanságairól beszélget tudományos igénnyel, így szóba kerül robotosítás, a közösségek átalakulása, szülőség és szerelem, de a biológiai határaink is.