Ki lesz az év legjobb első prózakötetes írója?

.konyvesblog. | 2016. október 12. |

Vasárnap végre kiderül, hogy ki kapja a legjobb első prózakötetesnek járó Margó-díjat. A korábbi tízes lista immáron háromra szűkült, így a továbbiakban Makai Máténak, Milbacher Róbertnek és Molnár T. Eszternek van esélye az elismerésre. Az 500 ezer forinttal és szakmai támogatással járó Margó-díj kiemelt támogatója a Főváros, a Bookline, a Balassi Intézet és az Aegon-díj, a magas szakmai presztízzsel bíró elismerés a kortárs irodalmat és az olvasást népszerűsíti.  

A Margó idén is videót forgatott a három top esélyessel: Makai Máté (Koriolán dala) a Dunán kacsázott, a Freiburgban élő Molnár T. Eszter (Stand-up! - Egy majdnem normális család) a kertben fészkelő szarkákról, Milbacher Róbert (Szűz Mária jegyese) pedig az őt megvédő falusiakról mesélt.

A díjat október 16-án, vasárnap 19 órakor adják át a Teslában (Facebook-esemény >>), ahol a Budapest a fiatal tehetségekért program 150 ezer forinttal járó különdíját is kihirdetik; utóbbit a fesztivál kiemelt támogatója, Budapest Főváros Önkormányzata ajánl föl az egyik szerzőnek.

TERMÉSZETESEN OLVASUNK
...
Zöld

Ebben az EU-s országban engedélyezhetik legközelebb az eutanáziát

Újabb ország parlamentjében nyújtottak be olyan törvényjavaslatot, mely az eutanáziát lehetővé tévő gyógyszer engedélyezésére vonatkozik. Könyveket ajánlunk a hír mellé.

...
Zöld

4 könyv azoknak, aki hátat fordítanának a magánynak

Az Egyesült Államokban élő 45 és 65 év közötti emberek jóval magányosabbnak, elszigeteltebbnek érzik magukat egy friss tanulmány szerint, mint európai társaik. 4 könyvet ajánlunk a jobb társas kapcsolatokért.

...
Zöld

Zöld kiadók: Mik azok a környezetbarát betűtípusok?

A világ egyik legnagyobb kiadója, a HarperCollins több ezer fát mentett meg azzal, hogy az utóbbi pár évben apró, zöld szemléletű változtatásokat vezettek be a könyvtervezés terén.