ro

Zalán Tibor a Mesemúzeum új kulcsőre

zalán_tibor mesemúzeum kulcsőr gyerekirodalom

A Kányádi Sándor Kossuth-díjas író kezdeményezésére létrejött Mesemúzeum fontos szerepe a kulcsőri tisztség, amelyet minden évben más gyermekirodalmi alkotó tölthet be. Az elmúlt években ezt a tisztséget többek között Tóth Krisztina, Marék Veronika, Csukás István és Lackfi János látta el. A Mesemúzeum kulcsőrei kortárs írók közül kerülnek ki, akik egy évig támogatják megjelenéssel, programokon való részvétellel az intézményt.

Zalán Tibor ezúttal Berg Judittól veheti át a tiszteletbeli címet. A József Attila-díjas magyar költő, író, dramaturg a következőképpen vall saját művészetéről: „Írtam és még írok néha könyveket az olvasóknak, drámákat a színházba járóknak, hangjátékokat a rádióhallgatóknak, dalszövegeket a koncerten csápolóknak és még sok egyebet – mindezt a gyermekek számára is megcsinálom, csak nekik, ha lehet, még jobbakat és jobban.”

A november 27-i  ceremónia (kulcsátadás és beszélgetés) után Zalán Tibor műveinek szereplőit kelthetik életre a gyerekek Farkas Réka iparművész segítségével.

Hírlevél feliratkozás