Könyves Magazin

Tanulj rajzolni ingyen a legjobb illusztrátoroktól!

A legnyugisabb benti elfoglaltság a gyerekek számára (és olykor a felnőtteknek is) a rajzolás és a színezés. Nekiesni egy színezőnek szuper stresszoldó lehet, de van, amikor sokkal izgalmasabb valami sajátot létrehozni, a rajzolással pedig nagyon jól ki lehet élni a kreatív energiákat. Éppen ezért több szerző és illusztrátor is beleállt abba, hogy a karantén alatt online rajzolni tanítja a gyerekeket. Magyarországon például Agócs Írisz mutatja meg, hogyan lehet iszonyú aranyos állatokat alkotni. És persze vannak külföldi illusztrátorok is, akiktől most virtuális rajzórákat lehet venni. Mutatnunk négy videót, amiből érdemes tanulni. 

Mo Willliems:

Mo Williems, a galambos mesék kedvelője, szerzője és illusztrátora (Don't Let the Pigeon Drive the Bus!) 15 részes videósorozatban tanítja meg firkálni a gyerekeket. De nemcsak rajzos tippeket mutat, hanem a történetek kitalálásához is ad néhány tanácsot. A legfőbb cél persze az, hogy a gyerekek ne érezzék magukat teljesen elszigetelve. 

Rob Bidulph:

A #DrawWithRob-sorozatban a beststeller szerző és illusztrátor, Rob Biddulph (Odd Dog Out, Blown Away) hetente kétszer jelentkezik és gyerekeknek kínál rajzolós videókat. Az alábbi epizódban például Sonic, a sündisznó kel életre. 

Dav Pilkey:

Dav Pilkey, az Alsógatyás kapitány kalandjai szerzője How 2 Draw néven indított csatornát.  Főként a saját karaktereit tanítja meg a gyerekeknek, ebben a videóban például Petey-t ismerhetjük meg közelebbről.

Jarrett J. Krosoczka:

Jarrett J. Krosoczka író és illusztrátor (Jedi akadémia) minden napra da elfoglaltságot. Youtube-csatornáján azt tanítja meg a gyerekeknek, hogyan tudnak képekkel és szavakkal történetet elmesélni. 

Forrás: Popsugar