Sztárok olvasnak fel Roald Dahl mesekönyvéből
Könyves Magazin

Sztárok olvasnak fel Roald Dahl mesekönyvéből

Chris és Liam Hemsworth, Ryan Reynolds, Meryl Streep, Lupita Nyong’o és Benedict Cumberbatch – csak néhány név azok közül, akik megszólaltatják Roald Dahl James és az óriásbarack című meseregényét. A Guardian cikke szerint a hírességeket Taika Waititi Oscar-díjas rendező fogja össze, aki szintén kiveszi részét a mesélésből. A projekt érdekessége, hogy az egyes részekben más-más színész fogja megszólaltatni ugyanazt a szereplőt – így lehet például, hogy ugyanaz a gonosz Meryl Streep és Chris Hemsworth hangján is meg fog szólalni. Az első két rész már meghallgatható, és minden hétfőn, szerdán és pénteken pakolják fel az új részeket a Roald Dahl YouTube-csatornára.

Az együttműködés abszolút jótékony célt szolgál, a felajánlásokat egy non-profit szervezeten keresztül a koronavírus elleni harcra fordítják majd.

Orrborka és hopfüzsgő - Száz éve született Roald Dahl - Könyves magazin

(Kép forrása) Hívták már a huszadik század egyik legnagyobb mesélőjének és a második világháború utáni Nagy-Britannia egyik legnagyszerűbb írójának is. A gyerekeket ugyanakkor a legkevésbé sem hatják meg a felnőttek által másokra aggatott címkék, és Roald Dahl a marketingszövegtől függetlenül is a gyerekirodalom egyik legnagyobb és legnépszerűbb klasszikusa, egyben olyan mesék alkotója, melyeken nem fog az idő.

A magát felnőtt gyereknek tartó Taika Waititi azt mesélte, hogy a lányainak már rengetegszer olvasta ezt a könyvet, ezért is örült nagyon, hogy a projekt részese lehet, nem mellesleg pedig segíthet a rászorulókon. Waititi amúgy ezenkívül két Roald Dahl-projektben is aktívan részt vesz, íróként, rendezőként és producerként is dolgozik két adaptáción a Netflixnek, az egyik a Karcsi és a csokigyárat dolgozza fel, a másik pedig a meseregényben szereplő umpa-lumpákra koncentrálna.

A résztvevők listája.
Utkarsh Ambudkar, Cate Blanchett, Jamie Cullum, Benedict Cumberbatch, Roman Griffin Davis, Cara Delevingne, Cynthia Erivo, Beanie Feldstein, Josh Gad, Chris Hemsworth, Liam Hemsworth, Mindy Kaling, Nick Kroll, Kumail Nanjiani, Lupita Nyong'o, Sarah Paulson, Billy Porter, Gordon Ramsay, Eddie Redmayne, Ryan Reynolds, Ben Schwartz, Meryl Streep, Tessa Thompson, Olivia Wilde, Ruth Wilson és Archie Yates.