JÁTÉK - Nyerd meg az Our Planet természetkönyvet!
Könyves Magazin

JÁTÉK - Nyerd meg az Our Planet természetkönyvet!

gyerekirodalom non-fiction netflix david_attenborough természet manó_könyvek játék

Our Planet - Bolygónk csodái a címe annak a Netflix-sorozatnak, amely a sivatagoktól a nyílt tengereken át a dzsungelekig lenyűgöző képsorokban mutatja meg a Föld sokszínűségét. A sorozathoz készült egy könyv is, kimondottan gyerekeknek, az előszót pedig David Attenborough írta.

Matt Whyman
Our Planet
Ford.: Kallai Nóra, Manó Könyvek, 2020, 93 oldal

A könyv a természet csodás helyeit járja be a filmsorozatból vett képekkel és növényekről és állatokról készült káprázatos illusztrációkkal. Feltárja a jéggel borított síkságok, buja dzsungelek és végtelen óceánok világát, és bemutatja, hogyan alakítja az ember a helyet, amit otthonnak hívunk – a Földet.

A kötetet most bárki megnyerheti, a Manó Könyvekkel ugyanis játékot hirdetünk - ehhez nem kell mást tennetek, csak válaszoljátok meg helyesen az alábbi kérdést:

Miért okoz gondot a fókák számára, hogy az éghajlatváltozás miatt később fagy be a tenger?

A helyes válaszhoz csak görgessetek lejjebb, és olvassatok bele a könyvbe!

A válaszokat szeptember 4-e (péntek) délig várjuk az info@konyvesmagazin.hu címre, a tárgymezőbe írjátok be, hogy FÖLD. A helyesen válaszolók között kisorsolunk egy Our Planet - Bolygónk csodái című könyvet.

UPDATE - A helyes válasz: Napjainkban a tenger később fagy be, a téli viharok, melyek felborzolják a jéghártya felületét és taréjokat képeznek rajta, már elvonultak, így a befagyott vízfelület teljesen sima lesz, nincs hol elrejtőzni az ellenség elől. A fókakölykök nem találnak így menedéket, így az anyafóka abban bízhat, hogy a kölyke hamar megtanul magára vigyázni.

Lapozz bele a könyvbe:

Our_Planet.pdf by konyvesmagazin