ro

Könyvesblokk: A Petőfi-vírustól a vadóc Októberig

könyvesblokk ifjúsági_irodalom bookline_kids

-

Legújabb Könyvesblokkunkba a frissen megjelent ifjúsági regények közül válogattunk, a trióba így került kamaszoknak szóló Petőfi-kalandregény, egy népszerű trilógia zárókötete, valamint egy olyan könyv, amely a változó élethelyzetekről és az alkalmazkodásról is szól.

Bánki Éva: Petőfi-vírus

Bánki Éva: Petőfi-vírus
Kolibri, 2023, 164 oldal
-

Az elit, angol tannyelvű budai iskolában felbukkan egy különös fiú, Sanyi. Rejtély, hogyan sikerült bekerülnie, ám lehengerlő személyiség, vagány, nagydumás gyerek, és idővel mindenkit elvarázsol. Hamar megfertőzi az osztályt elképesztő eszméivel és történeteivel. Hogy például az iskola pincéjéből titkos átjáró vezet egy titokzatos barlangrendszerbe, amelynek időtlenségében egykori forradalmak túlélői rejtőznek. Egy szeptemberi délután nyoma vész a teljes osztálynak, odalent a barlang pedig megélénkül. Ami azon az éjszakán történik, mindegyikük életét megváltoztatja.

Jennifer Lynn Barnes: Az örökség kulcsa

Jennifer Lynn Barnes: Az örökség kulcsa
Ford.: Bottka Sándor Mátyás, Lampion, 2023, 394 oldal
-

Averynek már csak néhány hetet kell átvészelnie a rejtélyekkel teli Hawthorne-házban, hogy hozzájusson sokmilliárd dolláros örökségéhez. Az életére folyamatosan veszély leselkedik, de legalább van kire támaszkodnia: a Hawthorne testvérek befogadták a családjukba, és megosztották vele titkaikat. Néhány nappal azelőtt, hogy Averyből a világ leggazdagabb tinije lenne, felbukkan valaki a múltból, és a segítségét kéri. A látogató jelenléte teljesen felbolygatja a kastélyt, régi sebeket tép fel, és újabb rejtélyeket hoz felszínre. Közben kezdetét veszi egy utolsó, veszedelmes játék egy ismeretlen, de nagy hatalmú ellenféllel, a tét pedig hatalmas: mindent vagy semmit. A trilógia első részéről ITT írtunk.

Katya Balen: Október, Október

Katya Balen: Október, Október
Ford.: Rét Viktória, Pagony, 2023, 232 oldal
-

"Az erdőben lakunk, vadak vagyunk." Október az erdőben lakik az apukájával, és ez így van, amióta az eszét tudja. De a tizenegyedik születésnapján minden megváltozik. Apja lezuhan egy fáról, kórházba kerül, Október pedig kénytelen beköltözni az anyukájához Londonba. Hogyan sikerül alkalmazkodnia a nyüzsgő nagyvároshoz, és a maga vadságával megtalálnia a helyét az emberek között? Katya Balen regénye minden érzékszervedre hatni fog a csípős októberi reggelekkel, a lobogó tűz illatával, a gumicsizma cuppogásával a sárban.