Könyvesblokk: Balázsy, Marék, Zágoni
ro

Könyvesblokk: Balázsy, Marék, Zágoni

könyvesblokk gyerekirodalom balázsy_panna marék_veronika zágoni_balázs

-

Balázsy Panna: Szandra és a csajok 6. - Csá!

Balázsy Panna
Szandra és a csajok 6. - Csá!
Ill.: Rippl Renáta, Manó Könyvek, 2021, 148 oldal
-

A Szandra és a csajok hatodik, és úgy tűnik, utolsó (!) részében a nyolcadikosok új osztálytársat kapnak, akiről meglepő dolgok derülnek ki. Szandra rábukkan Dédi emlékkönyvére és úgy dönt, mielőtt gimis lesz, begyűjti a legszebb emlékeket a barátaitól, családtagjaitól. A sok kedves emlék felidézése közben vészesen közeledik a felvételi és a ballagás is, ahol Szandra legnagyobb meglepetésére mégis elérzékenyül. A kötetet Rippl Renáta illusztrálta.

Marék Veronika: Kéményseprő Kelemen

Marék Veronika
Kéményseprő Kelemen
Ill.: Szegedi Katalin, Pagony, 2021, 31 oldal
-

Ég és föld találkozóhelyén, a háztetőkön dolgozik a kéményseprő. Kelemen megmenti a város lakóit - de a sapkáját senki nem veszi fel a sárból. Marék Veronika körülbelül húszéves volt, amikor megszületett benne ez a mese, és azóta őrizgette saját magának: "Most elengedem, olvassák el mások is. Szegedi Katalin költői képeivel új életet kapott a réges-régi mese, és remélem, ma is lesznek, akiknek örömöt szerez, és akiket megvigasztal. A mesében benne van a hatvanas évek csodavárása, az, hogy semmi sem lehetetlen, s a hozzád méltó párod pillanatok alatt rád találhat."

Zágoni Balázs: Karácsonyi kitérő

Zágoni Balázs
Karácsonyi kitérő
Ill.: Szabó-Nyulász Melinda, Móra, 2021, 120 oldal
-

A Fekete fény-sorozat írója, a HUBBY-díjas Zágoni Balázs most visszatér a kisebb olvasókhoz: új kötetében a család (anya, apa és a három gyerek) már előre retteg, mert a tavalyi karácsonyra semmivel sem készültek el időben, de idén úgy határoztak, hogy minden másképp lesz. Egy darabig valóban úgy tűnik, hogy a gondos szervezésnek hála idén békés és boldog lesz az ünnep. Ám egy zebránál kéregető, jó szándékú koldus minden tervet felborít, és még kétségbeejtőbbé válik a helyzet, mint tavaly. Lehet még szép a karácsonyuk? Vajon ott keresik a karácsony szentségét, ahol kell és érdemes? A könyvhöz Szabó-Nyulász Melinda készített illusztrációkat.

Hírlevél feliratkozás