Az oltári Austentől az utolsó Uderzóig
ro

Az oltári Austentől az utolsó Uderzóig

könyvesblokk gyerekirodalom bookline_kids asterix katherine_woodfine jane_austen lissa_evans rené_goscinny albert uderzo

-

A hétkezdő Könyvesblokkba ezúttal a friss gyerekkönyvek között válogattunk: ezek között akad újramesélt klasszikus, egy gyerekregény az életre keltett szülinapi kívánságokról, és az utolsó Asterix-képregény, amelyen az eredeti rajzoló dolgozott.

Katherine Woodfine: Büszkeség és balítélet - Oltári Austen

Katherine Woodfine: Büszkeség és balítélet
Ford.: Vallasek Júlia, Manó Könyvek, 2022, 256 oldal
-

Katherine Woodfine könyve Jane Austen klasszikusának friss, újszerű és korhű újramesélése - illusztrált kiadásban. Elizabeth Bennett az öt lánytestvér közül a második legidősebb, és bár édesanyjuk szeretné, ha előnyös házasságot kötnének, Elizabeth nem biztos benne, hogy valaha is férjhez akarna menni. Egy bálon találkozik Mr. Darcyval, aki talán nem is olyan kiállhatatlan, ahogy elsőre tűnt.

A Büszkeség és balítéletet Az Austen-projekt című podcast-sorozatunkban is kitárgyaltuk, ezt ITT tudjátok visszahallgatni.

Lissa Evans: Bárcsak!

Lissa Evans: Bárcsak!
Ford.: Demény Eszter, Pagony, 2022, 240 oldal
-

Mit szólnál, ha a szülinapi kívánságod egyszer csak valóra válna? Hőseinkkel pont ez történik - vagyis csak majdnem, mert véletlenül a szomszéd néni kívánságait keltik életre. Aztán többek között száguldó űrhajón, viharos tengeren, izgalmas filmforgatáson kutatják a kívánságaiban elveszett Filly nénit. Bár a leg­főbb segítséget ők jelentik egymásnak, az sem árt, hogy egy hirtelen beszélni tudó, zsémbes macska is velük tart ezen a hihetetlen utazáson.

René Goscinny és Albert Uderzo: Asterix és Obelix születésnapja

René Goscinny és Albert Uderzo: Asterix és Obelix születésnapja
Ford.: Bayer Antal, Móra, 2022, 53 oldal
-

Nagy a készülődés a kis gall faluban, hiszen közeledik Asterix és Obelix közös születésnapja. Hasarengazfix főnök ebből az alkalomból meghívott minden régi ismerőst, barátot, szövetségest, de még ellenlábast is. Valamennyien azon tűnődnek, hogy milyen ajándékkal kedveskedjenek a két nagy hősnek, miközben felidéznek számos emléket a korábbi történetekből, sőt még a jövőt is elképzelik. A rövidebb epizódokból álló album volt az utolsó a sorozatban, amelyen az eredeti rajzoló, Albert Uderzo dolgozott.