ro

Könyvesblokk: újragondolt Shakespeare-től a tajgatündérekig

könyvesblokk gyerekirodalom

-

Acsai Roland: A vihar - Irány a színház!

Acsai Roland
A vihar - Irány a színház!
Ill.: Dani Orsi, Holnap, 2022, 130 oldal
-

William Shakespeare egyik leghíresebb művének állatmese változatát tartja ezúttal kezében az olvasó: Proszpero ebben a történetben egy aranyhörcsög, aki Kukorica Királyság uralkodója, ahol kislányával él. Egy viharos napon megjelenik Alonzo, a viking hörcsög, aki délies neve ellenére állítólag északról jött, és megfosztja trónjától. Proszperót és Mirandát egy lélekvesztőre teszi, de a vízen tükröződő tejutat követve eljutnak egy különös szigetre, ahol két túlzottan illatos bűzborz él, és életük egy varázsütésre megváltozik.

Schmal Róza: Nagy folyók haragja II. - A Varad könyve

Schmal Róza
Nagy folyók haragja II. - A Varad könyve
Lampion, 2022, 481 oldal
-

Schmal Róza fantasy-trilógiájának második kötetében folytatódik a laddanni birodalom története, a nemesi családok hatalomért és szerelemért folytatott harca. Az új részben forrong a Varad folyó vidéke: Varadokban, a hurrogónok városában a felszín alatt feszül egymásnak a józan ész és az indulat. Kold Norlamond vállát komoly súlyok nyomják, ígérete megköti a kezét, ám a béke már lassan nagyobb áldozatot követel, mint a háború. Eközben egy vörös hercegnő talpig gyászban áll a Hazavágyó-sziklán, nem sejtve, hogy a messzeségben él és őrá gondol a Fekete Gólya. A lasnapoli palotából pedig a malmok földjére vágyik egy lány: Boiana számára új neve életfogytig tartó ítélet, a testét ölelő selyem pedig börtön. Megmoccan a Donddau is, ami semmi jót nem jelent: a vulkán ébredése sötét idők közeledtét szokta jelezni. Ám végül mégis egy tragikus gyilkosság teszi elkerülhetetlenné a háborút hurrogónok és ladanniak között.

Az első részről írt kritikánkat ITT olvashatod!

Rádai Andrea: Tündérek a tajgán

Rádai Andrea
Tündérek a tajgán
Ill.: Baranyai (b) András, Pagony, 2022, 264 oldal
-

Mimi imádja a kalandokat, így hát nagyon boldog, amikor tündér-nagynénje meghívja az esküvőjére, a tajga-erdő mélyén álló házába. Azonban a vidám mulatság vészjósló fordulatot vesz - és Mimire marad, hogy megmentse a násznépet. Útra kel a Transzszibériai expresszen, ahol új barátokra tesz szert, és a maffiózókkal is szembeszáll - még szerencse, hogy Miminek mindig helyén van a szíve! A Zseblámpás Könyvekben nagybetűs, izgalmas történeteket találnak azok a kis olvasók, akik már egyedül is szívesen belevágnának egy egész regény elolvasásába.