J.K. Rowling - konyvesmagazin.hu
ki

Tetszett J.K. Rowling gyerekkönyve? Akkor van egy jó hírünk

A hírek szerint filmfeldolgozás készül J.K. Rowling népszerű karácsonyi történetéből.

Filmfeldolgozás készül J.K. Rowling bestseller mesekönyvéből, A karácsonyi malacból – írja a Variety. A projekt még korai, előkészítési fázisban van, így azt sem tudni, hogy élőszereplős vagy animációs film lesz belőle.

Rowling titkolózik

Az író saját gyártócége, a Bronte részt vett a BBC-HBO koprodukcióban készülő Cormoran Strike sorozatban is. Azt Rowling Robert Galbraith álnéven kiadott detektívregényeiből adaptálták a televízióképernyőkre.

Rowling sajtósa egyelőre nem kommentálta a hírt.

A karácsonyi malac 2021-ben jelent meg Jim Field illusztrációival, magyarul is kiadták, az írót saját fia malacjátékai ihlették meg. A történet szerint szenteste napján a nyolcéves Jack mostohanővére kidobja az autó ablakán a kisfiú imádott játék malacát, Püsmacot. Az elnyűtt plüssállat helyére egy vadonatúj malac érkezik, de a kisfiú vigasztalhatatlan, hiszen Püsmacot senki sem pótolhatja. Ám karácsony éjjele a csodák ideje, amikor minden életre kelhet... Így aztán Jack és bosszantó új játéka, a karácsonyi malac kockázatos utazásra indul az Elveszettek Birodalmába, hogy kimentsék a fiú legjobb barátját a szörnyűséges, játékpusztító Veszejtő markából.

Kritikánkban azt írtuk: Rowling A karácsonyi malacban sem tagadja meg magát,

empatikusan mutatja meg, mi zajlik egy kisgyerekben, amikor elválnak a szülei,

és hogyan tanulunk meg nem kimondani fontos dolgokat. Átélhetően hozza közel a fogyasztói társadalom kritikáját az olyan holmik szerepeltetésével, amiket eleve eldobhatóra, rossz minőségűre gyártanak, de leírja azt is, hányféleképpen tud kialakulni a kötődés, vagy hogy egy tárgy értéke és értéktelensége gyakran mennyire szubjektív. 

De nem ez az egyetlen, tervben lévő Rowling-adaptáció. A szerző felügyeletével készül a Harry Potter sorozatváltozata is, mely 2026-ban érkezik majd a Maxra, és a megaprojektet tíz évre tervezik, ugyanis bizonyos kötetek túlnyúlnának egy-egy évadon.

(Variety)