Harari a megállíthatatlan emberről ír gyerekkönyvet
ro

Harari a megállíthatatlan emberről ír gyerekkönyvet

yuval_noah_harari gyerekirodalom lampion_könyvek bologna

Yuval Noah Harari (aki olyan könyveket jegyez, mint a Sapiens, a Homo Deus, vagy a 21 lecke a 21. századra) ismét gyerekeknek ír: az izraeli történész a bolognai gyerekkönyvvásáron jelentette be, hogy Unstoppable Us címmel fog megjelenni a könyve. (A Sapiensnek amúgy létezik olyan gyerekváltozata, amelyben Harari nagyon érthetően, képregényes formában mesél - erről ITT írtunk.)

Az új kötet nagyon röviden arról fog szólni, hogyan vált az emberiség dominánssá a Földön. Kiadója, a Penguin Random House oldalán ezt írják róla: "Habár sosem fogunk lehagyni egy éhes oroszlánt, és nem úszunk gyorsabban, mint egy ádáz cápa, az ember mégis lenyűgöző – és mi vagyunk a bolygó uralkodó faja. De pontosan hogyan is váltunk 'megállíthatatlanná'? A válasz erre az egyik legkülönösebb történet, amelyet valaha hallottál. És igaz történet." Elöljáróban még annyit lehet tudni, hogy Harari szövegét térképek, egy idővonal és Ricard Zaplana Ruiz illusztrációi egészítik majd ki.

A kötet Magyarországon a Lampion Könyvek gondozásában fog megjelenni, amely a Central Kiadói Csoport újonnan szervezett gyerekkönyvkiadója. (A Centralnál korábban Teknős Könyvek név alatt jelentek meg a főleg kisebbeknek szóló kiadványok, amelyek most már szintén lampionos könyvek lesznek. Az új gyerekkönyvkiadót Balázs Eszter Anna főszerkesztő vezeti - a szerk.) Mindez egy négykötetes ifjúsági könyvsorozat első része lesz, és magyarul várhatóan az év végén jelenik meg.

Harari a Youtube-oldalára már kitett egy kis kedvcsináló videót, itt megnézhetitek:

Nyitókép: Lampion Könyvek/Facebook