Hamarosan jön az Egy ropi naplójának legújabb, 19. része
ko

Hamarosan jön az Egy ropi naplójának legújabb, 19. része

Jeff Kinney óriási népszerűségnek örvendő, Egy ropi naplója című gyerekkönyv-sorozatának legújabb része még ebben az évben megjelenik.

Jeff Kinney: Egy ropi naplója 18. - Ész nélkül
Ford. Gyurkovics Máté, Könyvmolyképző, 2023, 224 oldal
Jeff Kinney: Egy ropi naplója 18. - Ész nélkül könyv

Az Abrams ősszel adja ki a Hot Mess című kötetet, a sorozat 19. részét. A kiadó a könyvet az „az eddigi legviccesebb Ropi-könyvnek” nevezi.

Kinney sorozata 2007-ben indult az Egy ropi naplója. Greg Heffley feljegyzései című kötettel. A könyvek hőse Greg Heffley, felső tagozatos diák, aki népszerűségre vágyik, és egy naplóban írja le (többnyire rossz) döntéseit. A sorozat könyvei rendszeresen bestsellerek, és több film- valamint musicalfeldolgozás is készült már belőlük, sőt 2015-ben egy vatikáni hivatalnok úgy döntött, hogy a latin nyelv reklámozása érdekében lefordítja a sorozat első részét, mely a Commentarii de Inepto Puero címet kapta. 

Kinney az új rész megjelenését a Kelly Clarkson Show-ban jelentette be, Jacob Nelson, a sorozat 9 éves rajongójának társaságában. Kinney korábban meghívta Jacobot, hogy látogassa meg stúdióját, ahol beszéltek az írói álmokat dédelgető Jacob saját könyvéről, valamint a fiú a Hot Mess borítójának megtervezésében is segített Kinney-nek.

 A Hot Mess megjelenését október 22-ére tervezik. A magyar megjelenés időpontjáról egyelőre nincs információnk

(Kirkus)