Nézz bele az Édes mostoha filmváltozatába!
ro

Nézz bele az Édes mostoha filmváltozatába!

lakner_artúr dobó_kata adaptáció gyerekirodalom klasszikus

Bő egy éve írtunk először arról, hogy Dobó Kata filmet forgat Lakner Artúr 1942-ben megjelent Édes mostoha című regényéből. Az El a kezekkel a Papámtól! című családi filmet december 2-tól vetítik a mozik, itt az első előzetese:

A cselekmény szerint Dorka eleven, cserfes kislány, akinek élete szomorú egyhangúságban telik özvegy édesapja, András mellett. Egy napon azonban András bejelenti, hogy megházasodik. Az élénk fantáziájú kislány hétköznapjai innentől megváltoznak, kalandjai során új barátokra lel, és megismeri a varázslat erejét.

Lakner Artúr
Édes mostoha
Manó Könyvek, 2017, 240 oldal
-

A filmet rendező Dobó Kata azt mondta, hogy a stábnak a gyerekek szemén, világán keresztül kellett megálmodnia a film látványvilágát, a varázslatos díszletekkel, jelmezekkel együtt. „Azt is mondhatom, hogy a bennem élő gyermek készített egy filmet egy gyerekben élő felnőttről” – tette hozzá. A főbb szerepekben a 11 esztendős Marczinka Bori, valamint Csobot Adél mellett Bokor Barnát, Pálmai Annát, Gubás Gabit, Zsurzs Katit, Nagypál Gábort, Elek Ferencet, Járai Mátét, Pindroch Csabát és Borovics Tamást láthatjuk.

-

A film Dobó Kata rendezésében Gulyás Buda technikai rendezővel készült, gyártója a Megafilm, producere Kálomista Gábor és Helmeczy Dorottya, operatőre Reich Dániel, aki legutóbb a Drakulics elvtárs című filmet fényképezte. A forgatókönyvet a #Sohavégetnemérős című Wellhello-filmet is jegyző Horváth András Dezső írta. Vágó: Csillag Mano. Az art department látványtervezője Valcz Gábor, a különleges jelmezeket Bárdosi Ibolya jelmeztervező álmodta meg, a film zenéjét és betétdalait Rakonczai Viktor szerezte.