Dínókkal, Vitéz Lászlóval, Kicsibácsival és Kicsinénivel is vár a II. Újbudai Gyermekünnep
Könyves Magazin

Dínókkal, Vitéz Lászlóval, Kicsibácsival és Kicsinénivel is vár a II. Újbudai Gyermekünnep

gyermekkönyvünnep újbudai_gyermekkönyvünnep

Gyerekkönyvvásárral, valamint látványos és népszerű összművészeti, a gyermekkultúrára fókuszáló programmal várja az érdeklődőket a B32 Galéria és Kultúrtér a II. Újbudai Gyermekkönyvünnepen 2022. szeptember 10-11-én,10:00 és 19:00 óra között. Az izgalmas programokon túl a legmenőbb gyerekkönyvkiadók hozzák el újdonságaikat és klasszikusaikat: itt lesz a Pagony, a Csimota, a Napraforgó, a Tea, a Csirimojó, a BOOK24 és szuper válogatással települ ki a Róka úr és Kompánia könyvesbolt is.

 

Szombaton izgalmas workshopokkal és zenés programokkal indul a nap: elkészíthetjük Trikót és Nyammot, a két zsírkréta korban született kedves dínót, élvezhetjük Bárth János Hogyan alszanak az állatok című zenés irodalmi gyermekműsorát, de ebédidőben sincs pihenő, ugyanis interaktív cirkuszi játszóházat tart a Simorág TánCirkusz. Délután a zene, a színház és a tánc kerül főszerepbe: bekukkanthatunk Kicsibácsi, Kicsinéni meg az Imikém dióházába, délután három órától pedig folyamatos koncertek biztosítják a vidám hangulatot – zenél Lovászi Edina és zenekara, Major Eszter és barátai, este pedig érkezik Farkasházi Réka és a Tintanyúl.

-

A Gyermekkönyvünnep másnapján, szeptember 11-én egymást követik a jobbnál jobb programok: a gyerekek megismerhetik a Csimota Gyerekkönyvkiadó papírszínházas előadását, megérkezik valóságban is a két kis dínó, Trikó és Nyamm, de felbukkan Papito is, az argentin származású utcai bohóc, akinek varázsbőröndjéből rengeteg tárgy bukkan elő, hogy interaktív játékba kezdjenek.

-

Délután kétszer is élvezhetjük Barna Zsombor előadását, érkezik Vitéz László és afrikai unokatestvére, Batu-tá, aki jó kis majomkenyérfával ütlegeli a népet. Vass Dorottea olvasásmotivációs tréningje után ismét húzhatjuk a tánccipőt és készíthetjük a kacsókat: 15 órától érkezik Wolf Kati gyerekkoncertje, a nap végén pedig a mindig vidám Rutkai Bori Banda húzza el a talpalávalót.

-

A programdömping alatt az alkotni vágyók sem unatkozhatnak: a VISU slowdesign, valamint a Róka és Kompánia jóvoltából egész napos workshopok várják kicsiket és nagyokat egyaránt.

A részletes programot itt találod. Facebook-esemény erre>>>