ro

Asterix kutyája saját képregénysorozatot kapott

asterix ideafix képregény móra gyerekirodalom bookline_kids

Az Asterix képregényeket jegyző szerzőpáros ötlete nyomán, a francia kiadás után egy évvel jelenik meg a Móra Kiadónál az Ideafix és a rebellisek című sorozat első része. Mutatunk pár oldalt belőle!

Ez a szerző(k) helye
Matthieu Choquet, Yves Coulon, Jérome Erbin: Ideafix és a rebellisek - Latinok kíméljenek 
Móra, 2022, 68 oldal
-

René Goscinny és Albert Uderzo az Asterix képregénysorozat alkotópárosának álma volt még az 1970-es években, hogy Ideafix, Asterixék kutyája, saját képregény- és tévésorozatot kapjon. A két alkotó álma mára megvalósult, és Albert Uderzónak alkalma volt követni az eseményeket az új univerzum alapjaitól az első képkockák elkészüléséig.

A háttérsztori szerint az időszámításunk előtti 52. évben járunk. Egész Lutetiát elfoglalták a rómaiak, pontosabban nem az egészet, hiszen egy csapat rebellis kisállat Ideafix vezetésével még mindig ellenáll a megszállóknak, és megnehezíti a város latinizálására törekvő Labienus tábornok és kutyafalkája életét. Két évvel azelőtt, hogy találkozott Asterixszel és Obelixszel egy lutetiai hentesbolt előtt az Asterix galliai körutazása című epizódban, Ideafix a város utcáin élt, felfedezte a Karmoly palota katakombáit és a Nagy Galambdúc tornyot. A rajzfilmsorozathoz kapcsolódó első kötet három történetet tartalmaz, és viszontláthatunk bennük olyan népszerű karaktereket, mint Amnézix druida és a lázadó dalokat éneklő Kishippix.

Mutatunk pár oldalt a képregényből:

-

-

-

-